Jeg har alltid lagd vafler på slump, og de har nok ikke vært av de sunneste. Jeg fikk anbefalt å prøve å bruke havremel, og disse kommer jeg helt klart til å lage igjen. Hjemme har vi ikke vaffeljern, men på hytta blir det gjerne litt vafler når vi har besøk. Jeg syntes det er koselig å sitte ute å steke vafler, og da gjør det ikke noe om det tar litt tid. Barnebarna syntes det er fint, og de vil gjerne ha smaksprøver underveis.
Det ble ca 15 vaffelplater av denne oppskriften
Bland det tørre sammen;
5 dl havremel, har jeg ikke havremel bruker jeg havregryn som jeg maler
2 ss sukker
2 ts bakepulver
2 -3 ts kardemomme (smak til)
1/2 ts salt
Tilsett;
5 dl melk
Ha så i;
3 egg sammenvispet
2 ss smeltet smør
Jeg har i litt rømme, kultura eller lignende for smakens del, det kan droppes
Sett vaffelrøren kaldt i minst 30 minutter
Hvis røren har blitt tykk, spe med melk
Ha smør i vaffeljernet før steking, og underveis, det er lite smør i røra, så vaflene kan sette seg fast
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.