Jeg har spist flere typer Moussaka på Kreta, før jeg lagde denne hadde jeg lagd grønnsaks moussaka noen ganger. Denne fant jeg i en kokebok, men som vanlig ble det slump og noe mer løk, krydder og annet enn hva det sto. Mangler jeg noe av det jeg skal brukte tar jeg noe annet som jeg tenker passer til.
2 personer
1 auberginer, i skiver
Tørrstekes i stekepannen til de blir brunet, ha litt i av gangen
Ha de over på en asjett etterhvert som de er ferdigSamtidig som auberginer stekes begynn med kjøttdeig
200 - 250 gram kjøttdeig av lam eller karbonadedeig
Stekes i noen minutter til den er brunet
Ha i;
2 - 3 sjalottløk, eller 1 - 2 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
Blandes med kjøttdeigen og la det stå på svak i ca 10 minutter
Ha i;
1/2 boks hakkede tomater
2 ss frisk persille, hakket
Salt og pepper
Kok opp, og la det stå på lav varme i 15 - 20 minutter
Legg halvparten av aubergineskivene i en i en middels stor ildfast form
Ha over resten av aubergineskivene
1 egg, piskes
Ha i;
2 dl gresk yoghurt
Blandes sammen og has over aubergineskivene
1 - 2 ss parmesan drysses over
Stekes i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter
Serveres med salat ved siden av
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.