Jeg har nylig vært på Finnskogtoppen, og der fikk jeg denne retten, eller tilsvarende. Jeg glemte å spørre om oppskrift, og hva de hadde brukt av grønnsaker. Så det ble som vanlig at jeg brukte det jeg tenkte passet. Her kan en sikkert bruke andre grønnsaker enn jeg gjorde. Jeg brukte torsk og røkt ørret, går sikkert an å bruke annen hvit fiks og røkt laks.
2 personer
4 - 5 torskefileter
Tørk fisken ved behov, og krydre med grov salt og pepper på den siden som ligger opp
Ha i smør i en ildfast form og tilsett;
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, hakket
1/4 - 1/2 purre, i biter
1 gulrot, i biter
1/4 persillerot, i biter
Litt sellerirot, i biter
1/2 squash, i terninger
Legg fisken med den krydrede siden ned, ha på salt og pepper
Stekes i ovnen på 200 grader i 15 - 20 min
Ta formen ut av ovnen, og ha røkt ørret over fisken
Stekes videre i ca 10 min, gjerne gratinering helt mot slutten (ikke gjort det her)
Server hvit fisk med røkt ørret med grønnsakene fra formen, kokte poteter, råkostsalat og Crème Fraîche.
Her har jeg brukt finhakket hodekål, raspet gulrøtter, blomkål- og brokkolibuketter