Vi har koteletter innimellom, og da bruker jeg stort sett svinekoteletter. Jeg lager saus eller sky, og bytter på med kokte grønnsaker, grønnsaksstuing, surkål og litt ut ifra hva jeg har.
2 personerBeregn 1 - 2 koteletter pr person avhengig av størrelse
Ha smør og olje i en stekepanne på middels varme
Tørk kotelettene og krydre. Jeg bytter på hva slags krydder jeg bruker, men bruker oftest grillkrydder på svinekoteletter.
Ha kotelettene i pannen, stek de til de får en gyllen farge på begge sider.
Når kotelettene er ferdig stekt, ha litt vann i stekepanne og la kotelettene ligge i stekepannen til de er gjennomstekte. Jeg har lokk over, det gjør at de ikke blir tørre.
Saus;
Kok opp
2 1/2 dl vann
1 buljongterning
Ha i litt sukkerkulør (for farge)
Krydre med salt og pepper
Rett før servering ha i kraften fra stekepannen
Ønskes en tykkere saus ha i brun maisennajevner
Server kotelettene med kokte poteter, grønnsaker, surkål, saus, tyttebærsyltetøy og sur agurker