Svinekotelett med tilbehør

Vi har koteletter innimellom, og da bruker jeg stort sett svinekoteletter. Jeg lager saus eller sky, og bytter på med kokte grønnsaker, grønnsaksstuing, surkål og litt ut ifra hva jeg har.
2 personer

Beregn 1  - 2 koteletter pr person avhengig av størrelse

Ha smør og olje i en stekepanne på middels varme

Tørk kotelettene og krydre. Jeg bytter på hva slags krydder jeg bruker, men bruker oftest grillkrydder på svinekoteletter.

Ha kotelettene i pannen, stek de til de får en gyllen farge på begge sider.

Når kotelettene er ferdig stekt, ha litt vann i stekepanne og la kotelettene ligge i stekepannen til de er gjennomstekte. Jeg har lokk over, det gjør at de ikke blir tørre.

Saus;
Kok opp
2 1/2 dl vann
1 buljongterning

Ha i litt sukkerkulør (for farge)
Krydre med salt og pepper

Rett før servering ha i kraften fra stekepannen

Ønskes en tykkere saus ha i brun maisennajevner

Server kotelettene med kokte poteter, grønnsaker, surkål, saus, tyttebærsyltetøy og sur agurker