Kjøttkaker er på menyen her innimellom, kanskje ikke så ofte nå som tidligere. Når jeg lager kjøttkaker bruker jeg forskjellig tilbehør, og ofte bruker jeg det jeg har og noe som gjerne skal brukes opp. Jeg har kokte grønnsaker, stuinger eller stapper til kjøttkaker, og bruker enten karbonadedeig eller kjøttdeig.
3 - 4 personer ( 2 - 3 kjøttkaker pr person, jeg lager forskjellige størrelser så det blir mellom 6 -9 )400 gram kjøttdeig /karbonadedeig
1 ts salt
Ha salt over kjøttdeigen å la trekke inn litt før den røres godt
Ha så i;
ca 1/4 ts pepper
ca 1/4 ts muskatnøtt
ca 1/4 ts ingefær
2 ss potetmel
1/4 løk, finhakket (kan droppes)
Bland alt sammen
Spe med melk ca 1 1/2 dl (kan også bruke vann)
Lag runde kaker
Stek kjøttkakene i stekepannen
Brun saus med løk;
3/4- 1 liter vann has i kjele sammen med 2 kjøttbuljongterninger, kok opp
Sett platen ned på lav varme
Ha i;
1/4 løk, finhakket
Brun maisennajevner
Vann ut pannen som kjøttkakene stekes i, og ha kraften i sausen
Smakt til med pepper og salt ( jeg er forsiktig med salt når jeg bruker buljong)
Ha kjøttkakene over i sausen
Her er oppskrift på; Kålstuing
Serverte kjøttkakene med kokte poteter, saus, kålstuing, tyttebær og suragurker
Kjøttkaker kan serveres med annet tilbehør som f.eks ertestuing, kålrotstappe, surkål, kokte grønnsaker eller grønnsaksmos. Det er å prøve seg frem og velge det en liker.
Har jeg rester av kjøttkaker fryser jeg de ned, om det bare er en kjøttkake igjen. Jeg bruker de fryste kjøttkakene, når jeg har nok, til middag og da varmer jeg de i sausen, eller jeg bruker de til pytt i panne sammen med annet jeg har fryst ned.
Her er oppskrift på;