Jeg har laget karamellpudding som dessert mange ganger, men det var først til eldste sønn sin konfirmasjon jeg lagde den helt fra bunn. Før det "jukset" jeg med karamellsaus eller brukte pakker som blandes med melk. Det er et greit alternativ, men det er ingen ting som slår en god hjemmelaget karamellpudding. Jeg har alltid brukt samme oppskrift, fant den på nettet, har glemt hvilken side, men tror det var Apèrtief.
6 - 8 personer
2 dl sukker, glasseres i en form. Jeg bruker 1 1/2 liter brødform
Jeg tar sukkeret i formen, og har ovnene på 200 grader. Da følger jeg med hele tiden. Tar ut formen med jevne mellomrom og beveger den litt så alt sukkeret smelter, og fordeler seg i formen. Pass på så ikke sukkeret blir brent. ( Jeg vet at blir anbefalt å gjøre dette på plater eller i kaldere oven, men det fungere ikke for meg).
Avkjøles.
Når jeg holder på med glasuren begynner jeg med det andre;
6 dl helmelk
3 dl kremfløte
3 ss sukker
1/2 ss vaniljesukker eller en vaniljestang
Kokes opp på svak varme, røre med jevne mellomrom. Pass på at melken ikke koker over eller setter seg.
Avkjøles.
8 lett piskede egg røres forsiktig inn i kjelen når blandingen har blitt avkjølet. Jeg har eggene i når blandingen er rundt 37- 40 grader. Rør så alt blir godt blandet.
Sil blandingen over formen med glasur, evnt sil den over i en mugge, bolle eller annet og ha den så over i formen.
Da skal blandingen stå i ca 10 minutter før den settes i oven. Da setter røren seg og du unngår luftbobler.
Ha langpanne i ovnen, ha i kokende vann i langpannen ca halvfull. Sett formen inn i ovnene og la den steke i 120 grader i ca 2 timer.
På slutten kan du kjenne på puddingen ved å fukte en skje med vann. Er overflaten fast er puddingen ferdig.
Ta formen ut av ovnen og la den stå på benken til den er avkjølt, settes kjølig til dagen etter.
Når formen snus vil glasuren løsne, og renner utover. Bruk et fat med kant.
Jeg serverer karamellpuddingen med pisket krem, tilsatt litt glasur