Biff syntes jeg er best når jeg lager den hjemme. Da får vi akkurat det vi vil ved siden av, og for meg så er tilbehøret det som gjør en biff. Jeg lager Biff, Pepperbiff, Helstekt oksefilet og Biffsnadder. Når jeg lager biff variere jeg med tilbehør, og bruker forskjellige sauser, grønnsaker, salat, og poteter. For meg gjør det at en biff ikke er bare er en biff.
Beregn 180 - 200 gram ytre eller indrefilet av okse pr person.
Tørk biffen
Krydre med pepper
Stekes i brunet smøre med høy varme
Ha på salt mot slutten
La biffen hvile
Tilbehør:
Stekt løk og sjampinjong;
Del 2 - 3 sjampinjong i biter og ha den i tørr panne
Ha i 2 - 3 løk, hakkede
Ha i litt smør
La det steke på svak varme til løken blir myk
Smak til med salt og pepper
Saus;
1 sjampinjong hakket
1 sjalottløk finhakket
Has i kjele med litt smør
Ha det på svak varme og la løk og sjampinjong mykne
Ha i;
2.5 dl vann
litt soyasus
Denne gangen hadde jeg i litt rødvin
Koke på svak varme og smak til med salt og pepper, og gjerne litt basilikum
Gresk salat;
Salat i strimler
Agurk i biter
Tomat i biter
Rødløk i skiver
Fetaost
Fløtegratinerte poteter;
Her har jeg brukt poteter fra dagen før, da må det brukes noe mer fløte enn om de er råe.
2 - 3 poteter pr person, deles i biter og has i ildfast form
ha over 1 hvitløkfedd, finhakket/ eller hvitløkkrydder
Krydre med grov salt, grovpepper og timian
Ha over revet ost
Ha over matfløte, her brukte jeg ca 1.5 dl
Varmes ved 200 grader til osten har blitt gyllen ca 20 min.