Før bakte jeg en del, både til bursdag og andre anledninger. Nå er det sjelden jeg baker noe i det hele tatt, men skal jeg bake en kake må det bli denne sjokoladekaken. Den er familien min sin favoritt.
6 egg
180 gram sukker
Piskes til eggedosis
180 gram hvetemel
1.5 ts bakepulver
Siktes og vend forsiktig inn i eggedosisen
Bruk rund form 26 cm, jeg bruker bakepapir i bunnen og smører ikke formen.
Stekes ved 175 grader i ca 40 minutter
Avkjøles på rist, lages gjerne dagen før den skal pyntes
Deler kaken i tre deler, og legger matpapir under kaka
Vaniljekrem mellom lagene
Vaniljekrem;
Jeg bruker to ferdig pakker som jeg blander med 5 dl melk, jeg bruke ikke noe krem eller annet. Lar stå i kjøleskapet i minst 20 minutter så vaniljekremen får tyknet.
Gnir kremen ut på bunnen. Legger den midtre delen oppå og har vaniljekrem, legge så på toppen.
Pyntes med sjokolade
Sjokolade;
( Slump ) = ca
500 gram melis
150 gram smør, smeltes
10 ss kaffe
2 1/2 ss kakao
2 - 3 ts vaniljesukker
jeg bruker også litt rom essens
Pynte med geletopper, strøssel eller hva du ønsker