Smørkranser

Smørkranser var en av de som var fast med hver gang jeg bakte til jul. Tidligere lagde jeg både smørkranser, berlinerkranser og andre slag som minner veldig om hverandre. Jeg bestemte meg for å velge en av kakene som er ganske like, og da var jeg ikke i tvil, det ble smørkranser. Oppskriften er fra Gyldendal store kokebok. 


ca 120 stk 

2 egg 
200 gr sukker 
Pisk egg og sukker til eggedosis 



Bland sammen;
500 gr hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Sikt det over i en annen bolle

350 gr smør

Når egg og sukker er ferdigpisket bland inn vekselvis smør og hvetemel med bakepulver og vaniljesukker. 


Sett deigen kaldt til den stivner

Sprøyt deigen ut gjennom kakesprøyte eller kvern med skive med stjernemønster. Om du ikke har kjøkkenmaskin med bakeutstyr, eller kakesprøyte kan disse rulles ut. Skjær lengdene opp i ca 12 cm lange emner, og form disse til kranser. Ha kakene på langpanne dekket med bakepapir og stek de lys gyllenbrune.


Stekes ved 180 grader i 8 - 10 min, avkjøles på rist.

Variasjon; 
Du kan lage andre mønster av deigen, det er foreslått; hestesko, S -er, 3 tall, 8 tall eller stenger, eller du lager akkurat det du vil. 

Sånn så de ut i 2015, da brukte vi kakesprøyte  
 Sånn ble de i 2016, da rulla vi de 
Sånn skal de egentlig se ut, bildet er fra Gyldendals store kokebok,
men jeg har ikke lenger bakeutstyr til kjøkkenmaskin så det får jeg ikke til.