Det er ikke ofte jeg lager biff lenger, men hvis jeg skal velge på øverste hylle blir det kjøtt av vilt. Det er noe helt annet og er nydelig smak i kjøttet, og som regel er det veldig mørt. Når jeg lager biff av viltkjøtt, bruker jeg ofte tilbehøret som jeg har beskrevet i denne oppskriften.
2 porsjoner;
ca 200 gram kjøtt pr pers
Krydre med pepper
Brun smør i stekepanne
Ha i biffene
Mot slutten av steketiden ha på litt salt
Ta pannen bort fra varmen og la den hvile
Poteter:
Her har jeg brukt mandelpoteter
Olje i bunne av ildfast form
Ha i grovt salt, og urter, her har jeg brukt Timian, Basilikum og Oregano
Rull potetene så de får oljen og krydderet rundt hele poteten
Bakes i ovnen på 225 grader ca 20 min
Rødvinsaus :
Ha litt smør i kjelen og tilsett:
1 sjampinjong, i biter
1 sjalottenøk. hakket
La det myknes på svak varme
Ha så i;
1 kjøttbuljon terningca 2 dl vann
Sukkerkulør
Brun maisennajevner
ca 0.5 dl rødvin
Smak til med salt og pepper
Eventuelt litt matfløte
Sopp og løk:
4 sjampinjong i biter
4 aromasopp i biter
1 sjalottenøk hakket
Ha alt i kjelen eller panna
Ha i litt smør
Smak til med salt og pepper
Serveres med potet bakt i oven, stekt sopp og løk, saus og grønnsaker.
For at grønnsakene skal ha litt motstand koker jeg først opp vannet. Når vannet er kokt tilsetter jeg gulrøttene, lar vannet koke opp igjen. Tilsetter blomkål og lar det koke opp igjen, når de andre grønnsaken nesten er ferdig kokt tilsetter jeg brokkolien. Da skrur jeg ned platen og lar det trekke.