Laks med tilbehør à la Lillian

Når jeg lager fisk blir det ofte rød fisk, enten ørret eller laks. Som regel har jeg fisken i ovnen, og da bruker jeg enten aluminiumfolie eller ildfast form. 


2 porsjoner 

Laks eller ørretfile ( fersk eller frossen) 
Salt 
Pepper 
Sitron 
Smør 
Dill 

Ha smør på aluminiumfolien, krydre med salt og pepper
Legg på fiskestykkene, ha over litt sitron og krydre med salt og pepper
Legg noen skiver sitron mellom fisken
Legg over dill (har du ikke fersk, bruk tørket) 

Stekes i ovnen ved 200 grader i ca 15 min (lenger hvis du bruker frossen fisk) 

Tilbehør;

Agurksalat
1 agurk, bruk ostehøvel og deles i skiver
Bland samme;
1 ss sukker
2 ss eddik
2 ss vann
1/2 ts salt
1/4 ts hvit pepper
Ha alt over agurkene, og la stå

Salat med krem 
1/2 salat eller nykål
2 dl piska krem tilsatt sukker
Smak til med eddik
Bland sammen

Rømmedressig
Lettrømme
Sitron
Salt
Pepper
Dill