Smørbrød eller brødskiver

Jeg syntes det smaker med smørbrød, og da tenker jeg på et med salat, godt pålegg, tomat, løk, agurk eller annet. I hverdagen er jeg ikke så flink til å gjøre det lille ekstra med brødskiva hverken til frokost eller til lunsj. I helgene eller når jeg har bedre tid, gjør jeg mer ut av det, og det blir noe helt annet enn om man slenger pålegg på skiva. 
Først trenger du et godt brød, dette er vår favoritt som vi kjøper i Eggedal. Det er mange brød som ser grove ut, men som ikke er det. Derfor er det anbefalt å se på sirkelen som er delt i fire, hvis du skal ha sunt brød velger du minimum tre.
Når jeg lager smørbrød, har jeg noen med og noen uten smør, så bruker jeg Vestfoldsalat eller en Crispi salat.


Her det eggerøre, skinke og laks på smørbrødene pyntet med agurk 


Jeg har salt i eggerøra, ut over det krydrer vi selv. På laksen smaker det godt med hvitløk og pepper

Purre smaker godt på røkt ørret/ laks

Her er noen bilder fra andre ganger som jeg har gjort litt mer ut av brødskiva;

 Smørbrød med egg 
 
Egg med kaviar og egg med reker, alle med vårløk 
Egg med tomat og egg med reker, begge med vårløk 

Karbonadesmørbrød 
Salat, karbonade, stekt løk, tomat og sylteagurk  

Oppskrift på; Karbonader
Rekesmørbrød 
Salat, reker, sitron, dill. Krydre med enten sitronpepper eller hvitløk og pepper 
Jeg bruker enten majones, eggsalat eller aïoli under rekene 

Her har jeg eggsalat, reker og dill, og eggsalat, spekeskinke og eggerøre


Oppskrifter;