Roastbiff med tomasalat, rødvinsaus og båtpoteter

Roastbiff passer godt til koldtbord, som pålegg, men også til middag. Jeg har fått det servert med bearnaisesaus eller annen saus, fløtegratinerte poter eller andre typer poteter, og salat av ymse slag. Under er hvordan jeg har valgt å servere roastbiff ved flere anledninger, som regel er det poteter jeg variere med ikke noe av det andre tilbehøret. Dette er en enkel middagsrett som kan gjøres ferdig i god til før servering. 




Beregn ca 200 gram roastbiff pr person 

Tomatsalat med løk (oppskrift) Denne lager jeg flere timer i forkant, og gjerne dagen før.


Enkel rødvinsaus , denne kan stå å godgjøre seg, eller du kan lage den dagen før og varme den opp. Jeg har alltid i rødvin mot slutten, men en stund før jeg servere den så den får dampet ut noe. 


Båtpoteter  Jeg bruker en poser som jeg har potetene i, blander olje og krydder i en kopp og heller det i posen. Blander godt før jeg har de over i formen. Potetene kan skrelles og deles god tid i forveien, ha kaldt vann over potetene og la de stå kaldt, da holder de seg godt. 


Du kan også ha løk som pynt over roastbiffen, men med tomatsalaten blir det alltid nok løk. Du kan serverer med fløtegratinerte, bakt potet, chips eller poteter som du liker. Du kan bytte ut tomatsalaten med en annen salat som du liker. Det er mye som passer til roastbiff av tilbehør.