Jeg har i mange år brukt en pakke som heter Macronette, som er en pølsegryte med makaroni. Den har jeg alltid syntes vært god og lettvin. Bestemte meg for å lage en pølsegryte fra bunn, og tenkte at jeg prøver med tomatsaus jeg lager for den passer til mye forskjellig. Denne retten ble bedre enn ferdigretten, og barnebarna spiste mye mer enn jeg trodde var mulig.
Lag tomatsausen først, her er oppskriften jeg bruker; Tomatsaus
ca 500 gram røkte pølser kuttes i terninger, ha de i tomatsausen ( kan også bruker wienerpølser)
Kok makaroni som anvist på pakken
Jeg beregner ca 100 gram pasta per personHa sausen og pølsene i ildfast form
Makaronien fordeles over sausen og pølsene
Ha over revet ost
Gratineres i ovnen ved ca 200 grader i 10 - 15 min, til osten er smeltet og gyllen
Serveres som den er, eller med salat, brød eller hvitløksbaguetter
Har du rester kan du varme det opp til lunsj eller middag dagen etter
Jeg har gjort om litt på denne retten, da har jeg blandet alt sammen før jeg har det i ildfast form og gratinerer.
Tomatsaus, pølser og makaroni i form, gratinert i oven