Koldtbord passer til små og stor anledninger, til få eller mange personer. Opp igjennom årene har jeg lagd koldtbord til små familieselskap, dåp, konfirmasjon eller til andre større eller mindre selskap. Det som er så flott med koldtbord er at en kan lage det en liker, og en kan gjøre det innviklet eller enkelt. Enten med mange forskjellige retter eller med noe få utvalgte, og en kan velge om en ønsker mye eller lite tilbehør. Uansett så er det helt opp til en selv hva en velger å gjøre ut av det.
Her er et forslag til hva som kan være på et koldtbord, det er fra et lite familieselskap rett før jul for noen år siden.
Dette koldtbordet består av:
Salat 1: isberg salat, tomater, brokkoli, bomkål og rødløk
Salat 2: isberg salat og agurk
Hvitløksdressing og Balsamico dressing
Sylte
Grov sennep
Eggehakk
Spekeskinke
Røkt ørret
kokte egg
Remuladesaus
Roastbiff
Rødløk, sølvløk og sylteagurker
Loff
Brød
Smør
Det går an å bruke vanlig pålegg, og flere typer kjøtt, fisk og skalldyr. Salater, dressinger, brød og annet tilbehør er det bare å velge det du syntes passer til de rettene du vil bruke. Koldtbord er noe alle kan lage, for det bare å begynne og prøve seg frem. Start gjerne i det små, og lag noen retter. For her gjelder følgende ............Øvelse gjør mester !
Øverst på høyre side av bloggen, og nederst på hvert innlegg er det etikketter. Jeg har lagd flere sider som heter koldtbord - .....på de sidene legger jeg ut det jeg syntes passer til koldtbord etterhvert som jeg skiver oppskrifter og tar bilder. I tillegg finner du oppskrifter under salater, poteter, dressinger og under tilbehør.