Jeg husker ikke helt når det var jeg begynte å lage tapas første gang, men tror det var i 2003. Den gang begynte jeg med noen enkle retter. Jeg har prøvd mange forskjellige retter når jeg har lagd tapas. Fortsatt prøve jeg nye retter, men har landet på det vi liker. Det er sjelden jeg planlegger å lage tapas, jeg lager det som regle for å bruke opp rester.
Her er kokebøkene jeg har brukt og fortsatt bruker, noen av oppskriftene er fra disse. Bøkene er utgitt på Spektrum forlag, og de er mange flere enn de jeg har bilde av her. De her bøkene kan jeg anbefale.
Når jeg skal lage tapas tenker tenker jeg hvitløk og chili, og kutting av disse. Et tips er å bruke engangs hansker når du kutter chili, det har jeg begynt med.
Her er kokebøkene jeg har brukt og fortsatt bruker, noen av oppskriftene er fra disse. Bøkene er utgitt på Spektrum forlag, og de er mange flere enn de jeg har bilde av her. De her bøkene kan jeg anbefale.
Fingermat, Middelhavsmat, Spansk og Tapas.
Noe av det første jeg lagde var tomatsalat, småloff, serranoskinke med rucola, asparges med serranoskinke, scampi med hvitløk og båtpoteter.
Oppskrifter under forskjellige etiketter;
Annet jeg har lagd som jeg ikke har lagd oppskrifter på;
Serranoskinke med rucola
Småloff med grønn pesto, serranoskinke, sjampinjong, tomat, løk og mozarella
Sjampinjong med hvitløk og chili
Hvitløksjampinjonger
Hvitløkstomater
Stekt fetaost
Jeg kommer til å legge ut flere oppskrifter her etterhvert som jeg får tatt bilder og skrevet de ned. Når det gjelder tapas så kan mye brukes, og det er bare å sette i gang med noen av de enkleste rettene.