Vi liker godt røkt svinekam, det er enkelt å lag. Jeg steker den i ovnen og den gjør seg selv. Jeg varierer med tilbehør. Her har jeg to forskjellige forslag til hvordan jeg serverer røkt svinekam til middag, og forslag på hvordan bruke opp restene.
ca 1.5 kg røkt svinekam
Tørk kjøttet godt
Gni inn med pepper
(Jeg bruker ikke salt, syntes denne er salt nok som den er)
Ha smør i en ildfast form, legg svinekammen med benet ned
Langtidsstekes ved 125 grader i 2 til 3 timer (eller skru opp til 175 grader for å korte ned steketiden) sett i steketermometer, den er ferdig når termometeret viser 75 grader. Etterfyll med litt vann i formen under stekingen.
Når den er ferdig, ta den ut av ovnen, og la den hvil litt
Skjær langs beina og skjær bort fettet. Del svinekammen i skiver. Kraften brukers til sausen, og formen kan vannes ut for å få mer kraft i sausen.
Serveres med kokte poteter, grønnsaker etter ønske, brun saus og tyttebærsyltetøy.
Smaker også godt med surkål til røkt svinekam
For å variere;
Tomat med løk og fetaost.
Stekt sjampinjong og sjalottløk
Rester av røkt svinekam;
Serveres med salat og potetsalat, enten som middagsrett eller lunsjrett
Omelett med røkt svinekam, sopp og løk
Servers med brød og salat