Reker med tilbehør

For meg er reker ikke bare sommer mat, jeg kan spise det året igjennom og på vinterstid er de på sitt aller beste. Når jeg har reker har jeg alltid forskjellig tilbehør, for jeg syntes tilbehøret er minst like viktig. 

Som regel er det frosne reker jeg har. Jeg tar rekene opp en stund før vi skal spise, og legger de i langpannen så de får langtids tint. 

Tilbehør; 

Brød, loff, baguett eller hva du måtte ønske
Smør 
Vestfoldsalat eller annen crispisalat 

Krydder etter smak, jeg bruker hvitløk & pepper eller sitronpepper

Sitron i båter
Fersk dill 

Aïoli
Eggsalat 

Det er deilig å sitte ute en varm fin sommerkveld og nyte reker med godt tilbehør og godt drikke.

Her er reker som jeg serverte i 50 års laget vårt i Eggedal. Tilbehør; eggesalat, aïoli, crispisalat, dill, sitron, sitronpepper, loff og smør. 

Dette er stort sett hvordan jeg serverer reker, men noen ganger dropper jeg aïoli og eller eggsalat, og bruker majones.  

Oppskrift; 
Eggsalat 
Enkel aïoli 
Aïoli