For meg er reker ikke bare sommer mat, jeg kan spise det året igjennom og på vinterstid er de på sitt aller beste. Når jeg har reker har jeg alltid forskjellig tilbehør, for jeg syntes tilbehøret er minst like viktig.
Som regel er det frosne reker jeg har. Jeg tar rekene opp en stund før vi skal spise, og legger de i langpannen så de får langtids tint.
Tilbehør;
Brød, loff, baguett eller hva du måtte ønske
Smør
Vestfoldsalat eller annen crispisalat
Krydder etter smak, jeg bruker hvitløk & pepper eller sitronpepper
Sitron i båter
Fersk dill
Aïoli
Eggsalat
Eggsalat
Her er reker som jeg serverte i 50 års laget vårt i Eggedal. Tilbehør; eggesalat, aïoli, crispisalat, dill, sitron, sitronpepper, loff og smør.
Dette er stort sett hvordan jeg serverer reker, men noen ganger dropper jeg aïoli og eller eggsalat, og bruker majones.
Oppskrift;
Eggsalat
Enkel aïoli
Aïoli