Aïoli

For meg er aïoli, Tapas og Spania, smakt og lukt. Jeg syntes det smaker godt med aïoli ved siden mye forskjellig. Tidligere har jeg lagd en enkel aïoli, men denne var veldig mye bedre. 
Jeg vet ikke akkurat hvor mye den gir, men vi hadde den i flere dager til ulike typer retter. 
2 eggeplommer
1/4 ts salt
Rør dette sammen til blir tykt og lysere med en vips,  eller bruk gjerne en stavmikser

Ha i;
1/2 ss vineddik eller sitronsaft
3 hvitløksfedd, hakket
1 ts dijonsennep
1/4 ts pepper

2 dl olivenolje, has i litt og litt om gangen og rør hele tiden
Aïolen skal være glatt og blank, om den blir for tykk ha i litt vann

Smak til med sitron/ vineddik og salt og pepper

Jeg hadde sett et sted at det var lurt å ha i litt vann helt på slutten, da skiller den seg ikke
Aïolien settes i kjøleskapet, og kan ihverfall stå i to uker med tett lokk
Aïoli ble lagd til denne tallerkenen; 
Parmaskinke, Kvitling geitost, Salat med rød løk og mozarella, Tortilla med chorizo, Tapasboller, Tomatsaus og Chorizo 
Her er rester fra dagen etter, da hadde jeg proteinrundstykke ved siden av 


Her er oppskrift på;
Enkel aïoli 

Kommentarer