Scampi, reke, tigerreke eller annet, det er forskjellige meninger om det. Gambas de ajillo, er reker med hvitløk serveres i små ildfaste former, og er en del at tapas rettene i Spania. Jeg har brukt begge navnene om hverandre. Jeg har lagd det mange ganger til tapas, men også til forrett. Her har jeg kaldt det reker i hvitløk og chili.
Jeg har den senere tiden brukt Fiskemannen sine Vannameireker
Tar rekene opp en stund før jeg skal stede de, da får de tint. Jeg tørker de godt for å slippe vann når jeg steker.
Til 25 reker;
4 hvitløkfedd, hakkes
1/2 chili, i biter
Ha godt med olje i stekepannen, jeg bruker jernpannen for da kan jeg ha på høy varme.
Ha i rekene. Som regel deler jeg og steker i to omganger, litt avhengig av antall reker
Ha over hvitløk og chiliLa de steke noen minutter i pannen. De skal bli gyllene på en side, snu og gjøre det samme på motsatt side.
Ta rekene ut av pannen og legg de på tørkepapir, gjør det samme igjen om du steker rekene over to omganger.
Jeg lager ofte tapas av det jeg har, og av rester. Bruker salat, gjerne litt ost, pølse, tapasboller/ andre boller, tortilla
Tapas, du kan bare bruke fantasien og lage det du liker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.