Jeg lager noen vegetarretter, og jobber med å lage flere. Det er både godt og sunt, og for meg gjør det ikke noe å bytte ut kjøttdeig og annet til fordel for vegetar. Men det skal smake, og jeg bruker det jeg har som passer i de rettene jeg lager. Jeg har sjekket flere oppskrifter på nett, har trekt fra og plusset på litt i forhold til de jeg fant. Her er min versjon av vegetarboller med havregryn.
2 sjalottløk,hakket. Ha i kjelen med litt olje og la surre litt
2 fedd hvitløk, finhakket
1/4 - 1/2 chili, i biter
Ha i;
1 dl solsikkekjerner, hakket de litt
ca 1 ts timian
ca 1 ts oregano
ca 1 ts basillikum
Salt
Pepper
Rør om
Ha i;
2 1/2 dl havregryn, jeg bruker glutenfri
2 1/2 dl vann blandet med en grønnsaksbuljongterning
La kjelen stå på lav til middels varme og rør, pass på at det ikke setter seg fast i bunn. Når det er en jevn røre. Ta kjelen av platen og avkjøl
Rull til boller
Ha olje i stekepannen på middels til høy varme og ha bollen i stekepannen, stek til de får en fin stekeskorpe
Legg bollene på bakepapir og stek videre i ovnen ved 200 grader i 10 - 15 minutter
Saus 2 personer;
2 sjalottløk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
Ha i en kjele med litt olje, og stekes på middels varme til det har blitt mykt
Ha i en boks hakket tomater
Litt sukker
Litt sitron
Oregano, timian og basilikum
Salt og pepper
Ha valgfri pasta på asjett og ha over reven Parmesan
Ha over tomatsaus og vegetarbollene
Serveres med salat
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.