Kylling med soltørkede tomater, i ovn

Denne oppskriften er fra boken jeg fikk av tanten min da vi var på Finnskogtoppen. Jeg har endret noe på det det sto i oppskriften.  

2- 3 personer 

Saus:
Ha litt olje i kjelen, og ha i; 
1 sjalottløk, fin kuttet 
2 fedd hvitløk, fin kuttet
La det bli mykt 
Ha så i; 
2 dl gresk yoghurt 
ca 2 dl matføte 
Kyllingbuljongterning 
Kok opp

Tilsett; 
ca 30 gram soltørkede tomater, da bruker jeg en blanding av skiver som jeg deler, og tilsatter litt av soltørkede tomater som finkuttet og ligger i olje. (den smaker veldig godt) Jeg har med litt av oljen for smakens del.
3 ss sweet chilisaus 
Smak deg frem, vil du har mer smak tilsett mer soltørkede tomater, og/eller sweet chilisaus 

Krydre med pepper og salt (som regel er det nok salt i buljongterningen) 
ca 400 gram kyllingfilet krydres godt med kyllingkrydder, Tandori 
Ha i olje og la de steke på middels varme 5 minutter på hver side
Ha de stekte kyllingfiletene i en ildfast form
Ha over sausen
Stekes ved 225 grader i 15- 20 minutter
Severs med ris og salt 
Her har jeg kål med oljedressing med balsamico

Jeg kan anbefale et opphold på Finnskogtoppen, for det er helt fantastisk. Det er vakre omgivelser, nydelig mat, trening og spa behandling, og en vidunderlig atmosfære. Boken; Den grønne vei mot Det hvite kjøkken, kan anbefales. Det er forskjellige oppskrifter og godt tips, og det er nydelige bilder av både mat og natur. 
Her er en side jeg har skrevet;
Finnskogtoppen velværehotell, september 2017

Kommentarer