Indrefilet av lam med tilbehør

Jeg har ikke lagd så mye av lam, men har stadig tenkt å prøve meg frem litt. Denne retten ble litt tilfeldig, for min Kjære fant dette kjøttet til halv pris på grunn av dato. Prisen er høy, men vi var enige begge to,  dette var noe av det beste vi noen gang hadde spist. Til indrefilet av lam kan det velges andre grønnsaker, saus og poteter enn det jeg gjorde her. 

2 personer 
I pakke Lam indrefilet, i denne var det ca 300 gram 
 Først lagde jeg tomatsalat og saus.
Saus;
Smelt litt smør og ha i;
1 sjalottløk, hakket
1 aromasopp, i terninger
La det bli mykt
Ha så i;
1 buljongterning
ca 2.5 dl vann
Ha i litt rødvin (slump) kan droppes 
Ha i litt maisennajevner 
Ha i sukkerkulør, for fargen
La stå å trekke

Smak til med pepper, jeg syntes den blir salt nok av buljongen

Ha kraften fra kjøttet i sausen

Ønsker jeg tykkere saus har jeg i mer maisennajevner, blir den for tykk sper jeg med litt mer væske

Ha smør i en jernpanne 
Krydre indrefiletene med salt og pepper 
Stekes på hver side til de blir gyllene  
Ha de over i en form eller asjett 

Vann ut pannen, og ha kraften i sausen 
Del opp 6 aromasopp i skiver
Stekes i pannen med litt smør, og krydre med salt og pepper

Server indrefileten med fløtegratinerte poteter, aromasopp, saus og tomatsalat
Til denne retten tok vi et glass rødvin, en av mine favoritter Baron de Lay.
Oppskrift;
Fløtegratinerte poteter 

Kommentarer