Jeg har ikke lagd så mye av lam, men har stadig tenkt å prøve meg frem litt. Denne retten ble litt tilfeldig, for min Kjære fant dette kjøttet til halv pris på grunn av dato. Prisen er høy, men vi var enige begge to, dette var noe av det beste vi noen gang hadde spist. Til indrefilet av lam kan det velges andre grønnsaker, saus og poteter enn det jeg gjorde her.
2 personer
I pakke Lam indrefilet, i denne var det ca 300 gram
Først lagde jeg tomatsalat og saus.
Saus;
Smelt litt smør og ha i;1 sjalottløk, hakket
1 aromasopp, i terninger
La det bli mykt
Ha så i;
1 buljongterning
ca 2.5 dl vann
Ha i litt rødvin (slump) kan droppes
Ha i litt maisennajevner
Ha i sukkerkulør, for fargenLa stå å trekke
Smak til med pepper, jeg syntes den blir salt nok av buljongen
Ha kraften fra kjøttet i sausen
Ønsker jeg tykkere saus har jeg i mer maisennajevner, blir den for tykk sper jeg med litt mer væske
Ha smør i en jernpanne
Krydre indrefiletene med salt og pepper
Stekes på hver side til de blir gyllene
Ha de over i en form eller asjett
Vann ut pannen, og ha kraften i sausen
Stekes i pannen med litt smør, og krydre med salt og pepper
Server indrefileten med fløtegratinerte poteter, aromasopp, saus og tomatsalat
Til denne retten tok vi et glass rødvin, en av mine favoritter Baron de Lay.
Oppskrift;
Fløtegratinerte poteter
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.