Denne oppskriften er fra boken jeg fikk av tanten min da vi var på Finnskogtoppen. Jeg kan anbefale et opphold på Finnskogtoppen, for det er helt fantastisk. Det er vakre omgivelser, nydelig mat, trening og spa behandling, og en vidunderlig atmosfære. Boken; Den grønne vei mot Det hvite kjøkken, kan anbefales. Det er forskjellige oppskrifter og godt tips, og det er nydelige bilder av både mat og natur.
Saus;
1/2 ss smør
1 ss hvetemel
Lag jevner
Spe med melk til 11/2 - 2 dl
Ha i;
1 fiske buljongterning
Appelsinsaft fra en appelsin, ca 1/2 dl
Smak til med pepper og salt, ofte er det nok salt i buljongen
La den tykne
3 fiskefileter ca 400 gram
Trekkes og has i en ildfast form
Ha over sausen
Ha over skiver av en appelsin og revet appelsinskall
Stekes i ovnen på 175 grader i ca 20 min
Serveres med poteter, grønnsaker og salat. Her har jeg brukt kokt potet, raspet gulrøtter og strimlet hodekål. Det var litt kjedelig tilbehør, så må finne ut mer hva som passer. Tror det kan være lurt å ha den raspa appelsinen over fisken før sausen.
Jeg har skrevet en side fra jeg var på Finnskogtoppen, har du lyst til å lese finner du den her;
Finnskogtoppen velværehotell, september 2017
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.