Lammekoteletter med fløtegratinerte poteter, gresk salat og Tzatziki

Jeg har brukt veldig lite kjøtt av lam, men har hver høst snakket om å prøve ut retter av lammekjøtt. Jeg kjøpte noen lammekoteletter, og tilbehør tenkte jeg ut hva som passet ved siden av lam. Jeg er ikke glad i rosemarin som de fleste bruker til lam, så jeg bytter ut rosemarin med timian. 

2 personer 

2 - 3  koteletter per person 
Denne gangen bruket jeg 6 koteletter som veide ca 700 gram. Da ble det 1 kotelett for mye for oss to. 

Ha grov salt og pepper på den ene siden
Ha smør og olje i en stekepanne på middels varme
Ha kotelettene i pannen med kryddersiden ned, krydre med salt og pepper på oversiden 

Stek kotelettene til de er gyllen
Hadde i ca 1 hakket kinesisk hvitløk og timian kvaster 
 Sett på lokk og la de stå til de ble gjennomstekte
Det blir det godt kraft til sausen, eller bruk kraften til å lage en sky
Saus (slump);
ca 2 dl vann 
1 kjøttbuljongterning 
Kok opp så buljongen løses opp, sett på lav varme 
Ha i; 
Litt sukkerkulør
Litt rødvin
Litt brun maisennajevner 
La stå på lav varme 
Vann ut pannen og sil kraften over i sausen
Smak til med salat og pepper
Servers med fløtegratinerte poteter, saus, gresk salat og tzatziki

Link til sider;
Fløtegratinerte poteter
Gresk salat 
Tzatziki 

Kommentarer