Jeg har brukt veldig lite kjøtt av lam, men har hver høst snakket om å prøve ut retter av lammekjøtt. Jeg kjøpte noen lammekoteletter, og tilbehør tenkte jeg ut hva som passet ved siden av lam. Jeg er ikke glad i rosemarin som de fleste bruker til lam, så jeg bytter ut rosemarin med timian.
2 personer
2 - 3 koteletter per person
Denne gangen bruket jeg 6 koteletter som veide ca 700 gram. Da ble det 1 kotelett for mye for oss to.
Ha grov salt og pepper på den ene siden
Ha smør og olje i en stekepanne på middels varme
Ha kotelettene i pannen med kryddersiden ned, krydre med salt og pepper på oversiden
Stek kotelettene til de er gyllen
Hadde i ca 1 hakket kinesisk hvitløk og timian kvaster
Sett på lokk og la de stå til de ble gjennomstekteDet blir det godt kraft til sausen, eller bruk kraften til å lage en sky
Saus (slump);
ca 2 dl vann
1 kjøttbuljongterning
Kok opp så buljongen løses opp, sett på lav varme
Ha i;
Litt sukkerkulør
Litt rødvin
Litt brun maisennajevner
La stå på lav varme
Vann ut pannen og sil kraften over i sausenSmak til med salat og pepper
Servers med fløtegratinerte poteter, saus, gresk salat og tzatziki
Link til sider;
Fløtegratinerte poteter
Gresk salat
Tzatziki
Kommentarer
Legg inn en kommentar
Når du skal kommentere skriv i feltet. Det står kommenter som, har du ingen av nevnte identiteter velger du Anonym. Trykk publiser, da må du bekrefte at du ikke er robot.Trykk så publiser.