Bearnaisesaus

Jeg har lenge tenkt jeg skulle lage bearnaisesaus fra bunn, når har jeg lagd det to ganger. Jeg må prøve meg frem litt mer, så jeg blir helt fornøyd (har satt noen parentes på det jeg skal endre i første omgang). De jeg har lagd syntes vi var mye beder enn posesaus, men det mangler bare litt. Jeg syntes det viktigst med all matlaging, er å prøve seg frem og lage sin vri på en rett. (Kommer til med endringer på de små tingene jeg skal justere, og vil da ta vekk parentes) 

2 - 3 personer

150 gram smør, smeltes (prøv frem med 100  eller 125 gr, men da inkludere det smøret til løken)
Bruk det tynneste, som ligger i toppen hvis 150 gram (Bruke alt smøret hvis 100 eller 125 gram)
2 ss smør, smelt og ha i løken (1.5 ss)
1 sjalottløk, la stå i et par minutter
Ha så i; 
2 ss vann (1.5 ss)
2 ss hvitvinseddik (1.5 ss)
ca 1 ts estragon
Kok ned til ca halvpart
 

3 eggeplommer, piskes godt, bruk stål eller rundt glassbolle (2 eggeplommer)

Fyll opp vann i bunnen av en kjele, og kok opp vannet

Mens vannet koker, bland inn løkblandingen i eggene

Ta kjelen av platen, og ha over bollen. Rør godt

Hell smøret i en tynn stråle, rør hele tiden

Krydre med salt og pepper

Tykner ikke sausen, kok opp vannet en gang til, ta det av platen og fortsett å røre


 Her har jeg biffsnadder med pommes frites, salat og bearnaisesaus