Jeg hadde lyst til å prøve å lage en pastarett med laks, de fleste oppskriften jeg fant var enten med Crème Fraîche eller fløte (kremet), og det var ikke det jeg var ute etter. Jeg bestemte meg for å prøve meg frem, og valgte å bruke en marinade som ble en del av sausen i denne retten. Det ble mye smak og det liker vi godt, men det kan dempes med med fløte eller Crème Fraîche om en ønsker mildere smak.
2 personer
ca 200 gram laks, i terninger. Bruk gjerne en laks om kan brukes til sushi
Bland sammen marinade; (slump)ca 1 ts wasabi
ca 1 1/2 ss soyasaus
ca 1/2 ss olivenolje
Ha marinaden i poser (jeg bruker dobbel pose) og pass på å fordele godt.
Legg fisken i kjøleskapet. Jeg lot den ligge i marinaden i ca 2 timer, men den trenger ikke ligge så lenge
Ved siden av fisken brukte jeg;
1/4 kinesisk hvitløk, finhakket
Litt purre, i biter
1/4 rødløk, hakket
Ha litt smør og olje i stekepannen på middels varme og tilsett grønnsakene, la de bli mye og litt gyllene.
Hadde i litt sitronsaus og litt hvitvin (slump) smakes til
Krydret med salt og pepper
Kok opp pasta som anvist på pakken, her brukte jeg spagetti og jeg regner ca 100 gram per person.Når jeg hadde pastaen i vannet, satt jeg på stekepannen som jeg hadde hatt olje i.
Stekte fisken lett på middels varme i et par minutter, jeg tilsatt litt mer soyasaus for å få mer smak og væske.
Bland fisk og grønnsaker sammen, her er en del væske fra fisk og grønnsaker, og det ble sausen
Serverte med spagetti og revet parmesan
Jeg hadde nykål med balsamico oljedressing ved siden av, da jeg syntes det gjøre seg med litt grønt ved siden av.
Vi syntes dette smakte godt og det var mye smak i denne retten, så jeg kommer garantert til å lage den igjen. Jeg kommer til å prøve meg frem med litt andre grønnsaker, og kommer tilbake med mål på det jeg har brukt. Det går fint an å bruke mer grønnsaker i denne retten, men da ville jeg brukt mindre fisk.