Jeg har prøvd flere oppskrifter på sjokolademuffins, en har jeg lagt ut her her på bloggen. Denne oppskriften som jeg legger ut nå, er helt ny for meg. Jeg så den i Hjemmet i påsken, og på bildet så denne muffinsen veldig god ut. I denne oppskriften er det blant annet lettrømme og fløte, og helt annerledes enn jeg har lagd tidligere. Det er mer sukker og annet i denne oppskriften så de er sikkert ikke så sunne, med de ble veldig gode.
36 vanlige muffinsformer (det sto ca 20 i oppskriften). Jeg vil ikke ha de over formene, og etter jeg begynte å bruker muffins stekebrett, så bruker jeg mindre røre i formene enn tidligere)
4.5 dl sukker
Piskes til eggedosis
100 gram smør, smeltes
1 dl kakao, has i det smeltede smøret, blandes til kakaoen har løst seg opp.
Når egg og sukker har blitt eggedosis, ha i
Smør og kakaoblandingen
2,5 dl lettrømme
0,5 dl fløte (eller melk)
Rør forsiktig
Siktes i egen bolle, bland sammen og ha i;
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Stekes ved 175 grader i ca 20 minutter, midt i ovnen
eller
Varmluft 160 grader i 25 minutter, spor 1 og spor 4
Avkjøles
Denne gangen testet jeg ut forskjellige former, og mengde. Jeg kommer til å bruke 36- 40 vanlige former som jeg har i stekebrett til muffinsformer. Da syntes jeg det blir en fin størrelse og form på muffinsen.
Topping;
150 gram smør
125 gram kremost naturell
100 gram melis
Blandes sammen
Jeg hadde det i en bolle på benken, mens jeg stekte muffinsene. Da blir det rom temperert, og lett å røre sammen. Kan også piskes.
30 gram kakao (jeg syntes det blir litt for mye kakao smak, og kommer til å redusere til 20 gram)
2 ss fløte (melk)
Blandes i smøret, osten og melisen
75 gram sjokolade, smeltes i vannbad. Jeg har vann i kjelen og en bolle som dekker kjelen for ikke å få vanndamp i sjokoladen. Har kjelen på lav til middels varme og rører om til sjokoladen er smeltet.
Has i sammen med det andre. Blandes til en glatt og fin frosting.
Først smurte jeg topping på muffinsene.
Resten av toppingen tok jeg i en sprøytepose og sprøytet over, og pyntet med forskjellige kakepynt.
Jeg satt muffinsene kaldt, så de fikk satt seg. De smakte mye bedre når de hadde stått kaldt, og de var minst like gode dagen etter. Under er noen bilder hvordan de ser ut etter å ha stått et døgn;
Når det gjelder topping så kan alt smøre utover, det trengs ikke å bruke sprøytepose. Pynt, så er det bare å bruke det en har.
Her har jeg lagd sjokolademuffins til konfirmasjon; det ble 30 muffins. Her har jeg brukt noe høyere former enn de jeg vanligvis bruker.
Denne gangen testet jeg ut forskjellige former, og mengde. Jeg kommer til å bruke 36- 40 vanlige former som jeg har i stekebrett til muffinsformer. Da syntes jeg det blir en fin størrelse og form på muffinsen.
Topping;
150 gram smør
125 gram kremost naturell
100 gram melis
Blandes sammen
Jeg hadde det i en bolle på benken, mens jeg stekte muffinsene. Da blir det rom temperert, og lett å røre sammen. Kan også piskes.
30 gram kakao (jeg syntes det blir litt for mye kakao smak, og kommer til å redusere til 20 gram)
2 ss fløte (melk)
Blandes i smøret, osten og melisen
75 gram sjokolade, smeltes i vannbad. Jeg har vann i kjelen og en bolle som dekker kjelen for ikke å få vanndamp i sjokoladen. Har kjelen på lav til middels varme og rører om til sjokoladen er smeltet.
Has i sammen med det andre. Blandes til en glatt og fin frosting.
Først smurte jeg topping på muffinsene.
Resten av toppingen tok jeg i en sprøytepose og sprøytet over, og pyntet med forskjellige kakepynt.
Jeg satt muffinsene kaldt, så de fikk satt seg. De smakte mye bedre når de hadde stått kaldt, og de var minst like gode dagen etter. Under er noen bilder hvordan de ser ut etter å ha stått et døgn;
Når det gjelder topping så kan alt smøre utover, det trengs ikke å bruke sprøytepose. Pynt, så er det bare å bruke det en har.
Her har jeg lagd sjokolademuffins til konfirmasjon; det ble 30 muffins. Her har jeg brukt noe høyere former enn de jeg vanligvis bruker.