Marmormuffins

Når jeg var ung lagde jeg ofte Marmor kake, jeg tror nesten noen i familien ble litt lei. Jeg har ikke lagd marmorkake på ca 30 år, men har tenkt på det i den senere tiden. Isteden for å lage marmorkake halverte jeg oppskriften jeg alltid har brukt, og lagde muffins på samme måte som jeg har lagd marmorkake. 
12 muffins 
100 gram smør
1 1/2 dl
Røres hvitt
Tilsett; 
2 egg, ett om gangen og rør godt imellom
1 ts vaniljesukker, og rør godt

Sikt sammen; 
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Ha de i røren sammen med;
1/2 dl melk eller fløte
Rør godt

Ta 1 /3 av røren over i en annen bolle og tilsett;
1 ss kakao

Fyll muffinsformene, begynn med lys røre
 Så røren med kakao
Tilslutt lys rører, når alle er fylt ta en liten gaffel lett gjennom rører, for marmorering
De ble 3/4 fulle
Stekes midt i ovnen med varmluft ved 160 grader i ca 20 minutter
Avkjøles på rist
Disse kan godt servers som de er

Jeg syntes de smakte godt uten glasur, men jeg hadde alt lagd glasuren så da prøve jeg det. Jeg lot de stå natten over, og da hadde glasuren satt seg, og det smakte godt.
Pyntet med hvite minipearls til CupCak.
Settes kaldt

Glasur;
ca 50 gram smør
50 - 75 gram, naturell ost
3 ss melis
2 ts kakao
Jeg smører glasuren på med en liten myk slikkepott


Neste gang komme jeg til å bruke sprøyteposer når jeg fyller formene, og det går godt an å fordele over noen flere former så de ikke kommer over kanten på muffinsformene.