Dette har jeg ikke lagd før, men tenkte det kunne være godt. Jeg tok utgangspunkt i oppskriften på gulrotkake jeg har brukt før, men halverte mengden. Jeg syntes porsjonkaker er greit for de fryser jeg ned. Da har jeg alltid ett eller annet til kaffen, hvis vi skal på tur eller når det kan smake med noe søtt.
20 muffins i vanlige muffinsformer, og ut ifra hvor høye en ønsker å ha de.2 egg
1 1/2 dl sukker
Piskes til Eggedosis
Rør inn i eggedosisen;
50 gram smør, smeltes og avkjøles
1 stor gulerot, raspet
Rør så forsiktig inn, men det skal blandes godt;
2 dl hvetemel
1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulser
1 ts kardemomme
Ha røren i muffinsformer, jeg fyller de ca halve
Her har jeg brukt sprøytepose, noe jeg kommer til å begynne med for det var mye enklere enn å bruke skje og slikkepott (med sprøytepose, syntes jeg det var enklere og fylle og det ble 20 muffins)
(Stekes midt i oven ved 170 grader i ca 20 minutter, sjekk ovnen din) Jeg brukte varmluft.
Varmluft spor 1 og 4 , 160 grader i 25 minutter
Avkjøles på rist
Glasur;
Jeg brukte halv porsjon, men kommer til å lage den jeg legger ut her. Da kan jeg smøre på muffinsen først som jeg gjorde her, og så bruker sprøytepose for å få mer høyde på pynten.
200 gram naturell smøreost
2 ts vaniljesukker
Melis, har ikke mål ca 30 gram
ca 1 ts Sitronsaft
Smør glasur på muffinsene
Settes kaldt
Når jeg får 20 til 24 muffins, er det fordi jeg ikke ønsker de over kanten på muffinsformen. Jeg syntes de er finest når de r akkurat i kanten. Det er en smakssak, så det er bare å prøve seg frem.