Grønnsaker, pastaskruer og tomatsaus gratinert i oven

Jeg kommer til å prøve å lage flere vegetar varmretter. Det fordi jeg blir lei både, kjøtt, fugl og fisk. Jeg tenker det kan være sunt innimellom å bare spise grønnsaker, så lenge jeg bruker en del krydder og urter, og det gir god smak. Denne retten ble til etter at jeg hadde lagd dobbel porsjon med tomatsaus et par dager før.

Begynne med tomatsaus;

4 personer

Ha litt olje i kjelen, og tilsett;
3 fedd hvitløk, finhakket
3 sjalottløk, hakket
La det bli mykt

Ha i;
2 bokser tomater
1/2 boks tomatpuré
Rør om
Ha kokende vann i 1/ 4 boksen, for å få med resten av tomatene, Hell vannet i kjelen

Tilsett ;
litt sitronsaft
litt honning eller sukker
La sausen få et oppkok, rør om
Hakk opp frisk, basilikum, timian og oregano, eller bruk tørket

La sausen stå på svak varme

Resten er til 2 personer ( se forklaring under)

Ha litt smør og olje i pannen på middels varme
Tilsett; 
2 hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, hakket
3 sjampinjong, i bietr
ca 1/4 blomkål, i små buketter
Krydre med grovkvernet salt og pepper

La det står på middels varme til det blir gyllent, rør om
 La sausen og grønnsakene stå på svak varm, og kok opp vann til pasta
Beregn 100 gram pasta per person, her har jeg brukt pastaskruer. Kok opp som anvist på pakken
Hell av vannet og ha pastaen over i sausen
 Ha grønnsakene i sausen og rør godt
 Ha alt over i en ildfast form
 Ha på reven ost
 Gratineres i oven ved 200 grader til osten har blitt gyllen ca 10 minutter
Serveres med reven Parmesan 
 Ha over litt friske urter, her har jeg brukt timian og oregano
Til denne retten smaker det sikkert godt med grønn salat og foccacia ved siden av. Det skal testes ut neste gang. Min Kjære ønsket noe mer ved siden av. Så da ble det stekt bacon, og det syntes han passet bra til denne retten. 

Susen jeg brukte her er fra en annen dag, så det var til 2 personer igjen. Grønnsaken og det andre er derfor beregnet til 2 personer. Lager du en større porsjon saus kan det brukes til to middager i løpet av noen dager. Da setter jeg den kaldt i kjøleskapet, eller fryser den ned. Sausen kan også brukes som basis til tomatsuppe, da tilsetter jeg vann og buljongterning.