Jeg kommer til å prøve å lage flere vegetar varmretter. Det fordi jeg blir lei både, kjøtt, fugl og fisk. Jeg tenker det kan være sunt innimellom å bare spise grønnsaker, så lenge jeg bruker en del krydder og urter, og det gir god smak. Denne retten ble til etter at jeg hadde lagd dobbel porsjon med tomatsaus et par dager før.
Begynne med tomatsaus;
4 personer
Ha litt olje i kjelen, og tilsett;
3 fedd hvitløk, finhakket
3 sjalottløk, hakket
La det bli mykt
2 bokser tomater
1/2 boks tomatpuré
Rør om
litt sitronsaft
litt honning eller sukker
La sausen få et oppkok, rør om
La sausen stå på svak varme
Resten er til 2 personer ( se forklaring under)
Ha litt smør og olje i pannen på middels varme
Tilsett;
2 hvitløk, finhakket
2 sjalottløk, hakket
3 sjampinjong, i bietr
ca 1/4 blomkål, i små buketter
Krydre med grovkvernet salt og pepper
La det står på middels varme til det blir gyllent, rør om
La sausen og grønnsakene stå på svak varm, og kok opp vann til pasta
Beregn 100 gram pasta per person, her har jeg brukt pastaskruer. Kok opp som anvist på pakken
Hell av vannet og ha pastaen over i sausen
Ha grønnsakene i sausen og rør godt
Ha alt over i en ildfast form
Ha på reven ost
Gratineres i oven ved 200 grader til osten har blitt gyllen ca 10 minutter
Serveres med reven Parmesan
Ha over litt friske urter, her har jeg brukt timian og oregano
Til denne retten smaker det sikkert godt med grønn salat og foccacia ved siden av. Det skal testes ut neste gang. Min Kjære ønsket noe mer ved siden av. Så da ble det stekt bacon, og det syntes han passet bra til denne retten.
Susen jeg brukte her er fra en annen dag, så det var til 2 personer igjen. Grønnsaken og det andre er derfor beregnet til 2 personer. Lager du en større porsjon saus kan det brukes til to middager i løpet av noen dager. Da setter jeg den kaldt i kjøleskapet, eller fryser den ned. Sausen kan også brukes som basis til tomatsuppe, da tilsetter jeg vann og buljongterning.