Torsk med poteter og hakkede tomater gratinert i oven

Jeg har lagd tilsvarende denne retten tidligere, og det går an å bruke enten kokte eller rå poteter. Ulike typer hvit fisk, grønnsaker, urter og krydder. 



2 personer
4 poteter i skiver
1 vårløk, i biter
3 hvitløksfedd, finhakket
Krydre med salt og pepper
 Fordel to bokser hakkede tomater over potetene
ca 400 gram fisk i grove biter
Tørk fisken godt før den skjæres i biter. Hvis fisken ikke er helt tint eller tørket godt, blir det mye væske fra fisken i formen.
Ha fiskebiten i formen, trykk de ned i sausen
Krydre med salt og pepper
Ha over reven ost
Jeg lagde formen ferdig en stund før jeg skulle gratinere den, så da satte jeg den kaldt i kjøleskapet. Tas ut når ovnene settes på.

Ha ovnen på varmluft 180 grader, skru på gratinering den siste tiden, steketid mellom 45 - 60 min. De råe potetene tar litt tid.

Denne ble mer fukt enn jeg ville hatt, men den smakte godt. Serverte med foccaca ved siden av.


Jeg tror jeg kommer til å koke poteter først, og avkjøle de før jeg har de i denne retten. Da tar det ca 30 minutter å gratinere i oven. I tillegg blir det mindre fukt i retten når potetene er kokt og tørre.

                                                                                                                       

Det var rester som jeg varmet opp til lunsj dagen etter. Da hadde jeg vestfold salat med oljedressing og foccacia ved siden av.