På begynnelsen av 90 tallet bakte alle jeg kjente sjokoladekake i langpanne. Jeg bakte denne kaken til bursdager, dugnader, foreldremøter og mye annet. Oppskriften har aldri slått feil, og den har vært veldig enkel å slenge sammen.
Utfordringen nå var; Det er ca 10 år siden jeg bakte den sist, og etter det har jeg byttet ut formene, jeg har ny komfyr, og koppen som jeg brukte som mål har jeg ikke lenger. I dag ble det prøve å feile metoden. Kaken har aldri blitt så lav, men smaken var som den pleier. Jeg brukte panne 33 x 22,5 som jeg tenkte var ca halvparten av langpanne, men det ble feil. Her må jeg prøve meg frem litt, og jeg tenker at den vil passe i en mindre langpanne eller rund form ca 24
2 egg
2 dl sukker
Piskes til eggedosis
150 gram smør, smeltes og avkjøles
1dl melk
Ha smør og melk i eggedosisen og rør
Sikt og bland sammen;
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
Vend det tørre inn i røren
Ha røren i smurt eller kledd liten langpanne
Stekes midt i ovnen 170 - 180 grader i 45 min (sånn gjorde jeg før) (Ekte varmluft 170 grader i ca 20 min, det gjorde jeg i dag)
Stikk i kaken for å se om den er ferdig
Ha kaken over på rist og avkjøl (har også valgt å la kaken avkjøles i langpannen).Det er sikkert lurt å vente med å ta den ut av formen til den er avkjølt, den sprakk opp litt.
Lag glasur (Her har jeg slumpa, så det er ca mål)
ca 200 gram melis
4 ss smeltet smør
4 ss kaffe
1 1/4 ss kakao
2 1/2 ts vaniljesukker
Noen dråper rom essens (kan droppes)
Smør glasuren over kaken og pynte med kakepynt
Sett kaken i kjøleskap så glasuren får satt seg
Del opp kaken og legg den på fat eller i boks, og settes kaldt
Jeg syntes denne kaken blir aller best når den har fått stått litt kaldt, og glasuren har fått satt seg. Denne går fint an å fryse ned.