Jeg hadde lyst til å lage en pastarett med laks eller ørret. Da jeg var i butikken spurte jeg om de hadde oppskrift på laks/ ørret og pasta. Jeg fikk med meg hefte som heter; Salma oppskrifter til hverdags og fest. Første gang fulgte jeg oppskriften, men hadde reker i tillegg. Andre gang tok jeg mer grønnsaker, og det syntes vi ble bedre. Det trengs ikke å gjøre om på ordinær oppskrift, for den var god som den var.
2 personer
Ca 100 gram laks per person, delt i tynne skiver. Jeg har brukt Salam laks og Lerøy sin lakselion, begge to var fine å bruke til denne retten.
Bland sammen;
2 ss soyasaus
1 ts wasabi (det sto 1/2 i oppskriften , og jeg fikk høre at denne var sterk, og det er den, men vi liker det sterkt så jeg doblet)
Jeg synes marinaden ble best til ca 400 gram fisk, for da hadde den fordel seg godt i fisken. Første gang brukte jeg samme mengde til 250 - 300, og da syntes jeg det ble det for mye marinade. Jeg lager mer enn jeg trenger til denne retten, for da har jeg til salat eller annet dagen etter.
Hell marinaden i en pose eller skål, og ha laksen i. Jeg bruker poser for da får jeg fordelt godt det jeg skal marinere. Legg fisken i kjøleskap til den skal brukes
Grønnsaker;
mellom 1/4 - 1/2 Zuccini (det er gul squash) jeg brukte grønn squash (1/4)
mellom 1/2 - 3/4 rødløk, hakket (1/2)
2 hvitløksbåt, finhakket (1 hvitløksbåt)
Ca 1 1/2 ts revet sitronskall (1 ts)
I parentes står det som var i oppskriften og som var beregnet til 4 personer. Jeg brukte mer selv om jeg lagde retten til 2 personer, men det er fordi vi liker mer grønnsaker
Ha 1 ss smør og 1 ss olje i pannen og tilsett grønnsakene, la de bli myke. Krydre med salt og pepper
Kok pasta som anvist på pakken
Bland inn grønnsakene
Bland i 1/2 boks Crème Fraîche. Et alternativ her er å ha i litt pesto, ca 1 ts, blandet inn i Crème Fraîche, det var god smak. Pass på å ikke bruke for mye pesto for da tar den all smak.
Ha pasta, saus og grønnsaker på tallerkenHa på marinert Salma laks
Ha på reker
Ha over reven Parmesan og gjerne litt grønt som f.eks bladpersille
Det var rester igjen, og da hadde jeg til lunsj dagen etter. Da lagde jeg salat og fikk brukt opp rekene og fisken, det passet godt med Crème Fraîche og pesto som dressing til denne salaten.