Ovnsstekt ørretfile med hvitløk og chili

Den siste tiden har jeg byttet ut sitron og dill med hvitløk og chili når jeg har stekt ørret eller laks. Det blir en annen smak, og jeg har gjort det når jeg skal ha salat med stekt fisk. Jeg steker ofte mer fisk enn jeg hadde behov for, da har jeg til salat til lunsj eller middag dagen etter. 


2 personer 

1 - 2 ørretfileter pr person 

Ha smør i en ildfast form og tilsett;
2 - 3 hvitløkfedd, grovdelt 
1/2 - 1 chili, grovdelt 
Noen skiver purre eller vårløk (kan droppes)
Salt og pepper 

Legg filetene i, ha litt smør over og krydre med salt og pepper 

Stekes ved 225 grader i mellom 15 - 20 minutter (følg med) jeg har på grill og varmluft de siste minuttene

Båtpoteter i stekepannen ;
Sett platen på middels varme og ha i olje

2 - 3 poteter pr person deles i båter og has i pannen 
Krydre med salt pepper og timian 
Stå i  20 - 25 minutter 

Dressing;
1/4 beger med crème fraîshe bland inn sweet chili saus, smak til 

Serverte ørretfilet med båtpoteter, salat og dressing 

Salat; vestfoldsalat, rødløk, asparges, mais, vårløk og rødløk

Her fra en annen gang, samme fremgangsmåte, samme poteter og dressing, men litt variasjon i salaten. 
Salat; nykål, vestfoldsalat, agurk, sukkererter og fetaost med chili 
Salat; vestfoldsalat,broccoli, rødløk, tomat, fetaost og marinerte hvitløksfedd 


                                                                                                                
Dagen etter ble det salat med ørretfilet til middag

Da hadde jeg det samme i salaten som dagen før, og jeg brukte resten av dressingen.
Jeg hadde tatt opp noen frosne reker og scampi

Scampiene stekte jeg på middels varme i stekepannen med litt olje, hvitløk og chili, la de på et papir så de rant av seg og ble avkjølt før servering. Siden det var til middag hadde jeg lagd foccacia for å ved siden av.