Den siste tiden har jeg byttet ut sitron og dill med hvitløk og chili når jeg har stekt ørret eller laks. Det blir en annen smak, og jeg har gjort det når jeg skal ha salat med stekt fisk. Jeg steker ofte mer fisk enn jeg hadde behov for, da har jeg til salat til lunsj eller middag dagen etter.
2 personer
1 - 2 ørretfileter pr person
Ha smør i en ildfast form og tilsett;
2 - 3 hvitløkfedd, grovdelt
1/2 - 1 chili, grovdelt
Noen skiver purre eller vårløk (kan droppes)
Salt og pepper
Legg filetene i, ha litt smør over og krydre med salt og pepper
Stekes ved 225 grader i mellom 15 - 20 minutter (følg med) jeg har på grill og varmluft de siste minuttene
Båtpoteter i stekepannen ;
Sett platen på middels varme og ha i olje
2 - 3 poteter pr person deles i båter og has i pannen
Krydre med salt pepper og timian
Stå i 20 - 25 minutter
Dressing;
1/4 beger med crème fraîshe bland inn sweet chili saus, smak til
Serverte ørretfilet med båtpoteter, salat og dressing
Salat; vestfoldsalat, rødløk, asparges, mais, vårløk og rødløk
Her fra en annen gang, samme fremgangsmåte, samme poteter og dressing, men litt variasjon i salaten.
Salat; nykål, vestfoldsalat, agurk, sukkererter og fetaost med chili
Salat; vestfoldsalat,broccoli, rødløk, tomat, fetaost og marinerte hvitløksfedd
Dagen etter ble det salat med ørretfilet til middag
Da hadde jeg det samme i salaten som dagen før, og jeg brukte resten av dressingen.
Jeg hadde tatt opp noen frosne reker og scampi
Scampiene stekte jeg på middels varme i stekepannen med litt olje, hvitløk og chili, la de på et papir så de rant av seg og ble avkjølt før servering. Siden det var til middag hadde jeg lagd foccacia for å ved siden av.