Jeg liker å lage dressinger selv, og har fått en god grunnoppskrift. I denne har jeg byttet ut eplesider eddik som jeg har brukt til nå, med balsamico vineddik. Jeg er veldig glad i balsamico oljedressing, så jeg syntes denne oppskriften ble bedre. Grunnoppskrift er uten noen tilsetning, og da kan den stå lenge i kjøleskapet (jeg hørte ca 1 år). Når det tilsettes urter, eller annet i dressingen er holdbarheten kun 3 - 5 dager.
1 ts sennep (ikke pølsesennep)
1 ts honning
Litt salt og pepper
3 ss olivenolje
Ha balsamico vineddik, salt, pepper, honning og sennep i en bolle og rør godt. Tilsett olje i en tynn stråle under visping til dressingen tykner.
Jeg har oljedressingen over i en skål eller på en flaske, og setter den i kjøleskapet. Jeg blander gjerne opp flere porsjoner eller mer av gangen.
Når det brukes balsamico vineddik isteden for eplesider eddik, syntes jeg det ble en helt annen smak. Jeg syntes denne passer godt til de fleste salater med både kjøtt, fugl og fiks.