Kålstuing

Jeg lager kålstuing innimellom til kjøttkaker og røkte pølser. Noen ganger har jeg planlagt å lage kålstuing, men som regel lager jeg det for å bruke opp kål. 

Kålstuing; 2 personer 
1/ 4 - 1/2 kål (avhengig av størrelse)
Skjær kålen i strimler og kok opp

Når kålen er ferdig kokt ha kålen over i en bolle,  behold vannet

Lag hvit saus; (jeg slumper veldig når det gjelder saus )
1 ss smør
1 1/2 - 2 ss hvetemel, lag jevning

2dl  melk
ca 1dl vann som kålen er kokt i

Sil av kålen og ha kålen over i sausen, spar litt av vannet

Smakt til med salt, pepper og muskatnøtt

La kålstuingen stå på lav varme, til den tykner

Det går an å spe med mer vann eller melk, blir den for tynn ha i litt lys maisennajevner