Gulrotkake

Gulrotkake har jeg mange ganger tenkt jeg skulle prøve å lage, jeg har smakt helt fantastiske gulrotkaker men aldri bedt om oppskrift. Jeg var inne på forskjellige oppskrifter og fulgte den på sidene til Tine.no. Glasurer og pynten lagde jeg til min vri. 

Langpanne, jeg brukte 33 x 22, 5
4 egg
3 dl sukker
Piskes til Eggedosis
Rør inn i eggedosisen; 
100 gram smør, smeltes og avkjøles
2 store guløtter, revene (ca 130 gram, de var 180 gram før jeg skrelte, skjærte av endene og raspa)
Rør så forsiktig inn, men det skal røres godt;
4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulser
2 ts kardemomme (i mange oppskrifter er det kanel)

Ha kaken i langpanne, jeg kledde pannen med bakepapir
Stekes ved 170 grader varmluft i spor 2 i ca 25 minutter ( I oppskriften sto det 200 grader midt i oven i 25 - 30 minutter)

Avkjøl kaken

Glasur; 
50 gram romtemperert meierismør
200 gram naturell smøreost
2 ts vaniljesukker
100 gr melis 

For mer sødme ha i;
Melis
Sitronsaft

Smør glasur på kaken
Pynt med 1 gulrot, revet i strimler

Jeg pynte med dekorasjons blomster