Brun saus

Tidligere lagde jeg ofte brun saus av meljevning, jeg gjøre det fortsatt, men nå variere jeg mye mer med saus enn jeg gjorde før. Ordentlig brun saus som er lagd i jerngryte, med kraft eller buljongterninger smaker godt til svinestek, oksestek, farsekaker, kjøttkaker, kjøttpudding med mer. 


Brun saus;
4 porsjoner

2 ss smør brunes jernpannen, sett ned platen til middels varme
Ha i
2 ss hvetemel og rør til en god jevning
Ha i kraft ca 4 dl.

Steker jeg kjøttkaker, farsekaker eller stek, vanner jeg ut stekepannen og bruker den kraften i sausen sammen med en kjøttbuljongterning og litt vann. Jeg har ofte kraft i fryseren som jeg har kokt av kjøttbein.

Om jeg lager stek, lar jeg sausen være tykk, for da bruker jeg kraften fra steken og grønnsakene. Når steken er ferdig siler jeg av kraften og har over i sausen. Jeg koker opp litt vann og har det i ildfast form rører rundt i grønnsakene og siler av en gang til. 

Har i sukkerkulør, ved behov, til jeg får riktig farge 
Smaker til med salt og peppe
Farsekaker med brun saus og annet tilbehør

Kommentarer