Pai med ørretfilet

Pai begynte jeg å lage for mange år siden. Det har blitt til at jeg har lagd det i perioder, og gjerne når jeg skal bruke opp noe rester av fisk, kjøtt, kylling, grønnsaker og det som måtte passe i en pai. I denne oppskriften har jeg kun brukt hvetemel, men har den sener tiden begynt å bruke ca 2/3 hvetemel og ca 1/3 sammalt hvete. Da blir bunnen litt grovere. 



4 porsjoner

125 gram smør
200 gram hvetemel ( 130 hvetemel og 70 sammalt hvete )
2 ss vann

Smuldre smør og hvetemel, tilsett kaldt vann til det er en jevn deig. Settes kaldt i 1/2 time


Trykk deigen ut i en smurt paiform og prikk i deigen med en gaffel. Stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i 12 - 15 minutter, til den er gyllen.


Fyll :
ca 150 gram stekt ørretfilet, i biter
1/ 2 purre, i skiver
Litt brokkoli, i små buketter
(Bruk det du har som passer til fisk)
Ha det over bunnen


Bland:
4 egg
2 1/2 dl melk
2 ss gressløk
1/2 ts pepper
Ha det over bunnen og fyllet


250 gram gulost has over til slutt


Stekes ved nederste rille ved 180 grader i ca 30 min til eggeblandingen er stivnet


Serveres med salat
Her har jeg lettrømme med sitronsaft og sitronpepper, det gjorde seg til denne paien.