Ovnsstekt skrei med tilbehør

De fleste butikkene har den sener tiden reklamert med Skrei, og jeg måtte lese hva som er spesielt med skreien. Det spesielle er at den kommer inn til Norskekysten fra Barentshavet i perioden januar til begynnelsen av april. Ca 40 % fiskes i Vesterålen og Lofoten, men skreifiske strekker seg fra Finnmark i nord til Stad i sør. Skreien har ekstra mye muskler, god fasthet og hvitt delikat fiskekjøtt. I februar kjøpte jeg noen skiver med skrei og valgte å steke de i oven. Det smakte nydelig, men jeg tror kanskje jeg villet brukt fileter i oven og skiver trukket i kraft, men jeg får prøve meg frem litt.  Her er hvordan jeg lagde ovnstekt skrei; 


2 personer 

Jeg skylte og tørket fiske skivene
Hadde smør, salt, sitronpepper og dill i bunnen på formen og la fiskestykkene i formen, og hadde det smør og krydder over filetene.  

Stekte fisken i ovnen ved ca 220 grader i 15 - 20 minutter (følg med)  


Jeg hadde på varmluft og grill på slutten for å få en sprø skorpe 

Tilbehør, poteter, ertepurè, stekt bacon og saus

Ertepurè; 
Jeg koker opp en boks med hermetiske erter med vesken som er i boksen. Lar det koke seg mørt og koker vesken helt inn. Har i smør og litt sukker. Kan også bruke litt salt og pepper, og timian. Smak til.

Bacon, da velger jeg å steke en pakke bacon og dele i biter før servering. Stek bacon og legg det på kjøkkenpapir frem til servering.

Saus;
ca 3 dl  vann
1 fiskebujongterning
Kok opp

Ha så i litt matfløte og smak til med pepper og gjerne litt dill. Jeg er forsiktig med salt når jeg bruker buljongterninger for jeg sytes ofte det er nok salt i dem.

Serverte fisken med kokte poteter med kruspersille, ertepurè, raspet gulrot og agurk (1 gulrot og 1/2 agurk)og saus



Hadde over bacon til slutt



Det ble noe fisk til overs, det delte jeg opp i biter og la i kjøleskapet og brukte det sammen med ørretfilet til fiskesuppe.