De fleste butikkene har den sener tiden reklamert med Skrei, og jeg måtte lese hva som er spesielt med skreien. Det spesielle er at den kommer inn til Norskekysten fra Barentshavet i perioden januar til begynnelsen av april. Ca 40 % fiskes i Vesterålen og Lofoten, men skreifiske strekker seg fra Finnmark i nord til Stad i sør. Skreien har ekstra mye muskler, god fasthet og hvitt delikat fiskekjøtt. I februar kjøpte jeg noen skiver med skrei og valgte å steke de i oven. Det smakte nydelig, men jeg tror kanskje jeg villet brukt fileter i oven og skiver trukket i kraft, men jeg får prøve meg frem litt. Her er hvordan jeg lagde ovnstekt skrei;
2 personer
Jeg skylte og tørket fiske skivene
Hadde smør, salt, sitronpepper og dill i bunnen på formen og la fiskestykkene i formen, og hadde det smør og krydder over filetene.
Stekte fisken i ovnen ved ca 220 grader i 15 - 20 minutter (følg med)
Jeg hadde på varmluft og grill på slutten for å få en sprø skorpe
Tilbehør, poteter, ertepurè, stekt bacon og saus
Jeg koker opp en boks med hermetiske erter med vesken som er i boksen. Lar det koke seg mørt og koker vesken helt inn. Har i smør og litt sukker. Kan også bruke litt salt og pepper, og timian. Smak til.
Bacon, da velger jeg å steke en pakke bacon og dele i biter før servering. Stek bacon og legg det på kjøkkenpapir frem til servering.
Saus;
1 fiskebujongterning
Kok opp
Ha så i litt matfløte og smak til med pepper og gjerne litt dill. Jeg er forsiktig med salt når jeg bruker buljongterninger for jeg sytes ofte det er nok salt i dem.
Serverte fisken med kokte poteter med kruspersille, ertepurè, raspet gulrot og agurk (1 gulrot og 1/2 agurk)og saus
Hadde over bacon til slutt
Det ble noe fisk til overs, det delte jeg opp i biter og la i kjøleskapet og brukte det sammen med ørretfilet til fiskesuppe.