Fiskegryte med torsk og sprøstekt bacon

Vi prøver å ha fisk et par ganger i uka, og da liker jeg å variere med rød og hvit fisk, kokt og stekt og i gryter. Denne lagde jeg da jeg hadde både purre, sellerirot og gulrøtter jeg burde få brukt opp. Jeg lager ofte gryter når jeg har grønnsaker begynner å bli vassende. Det gjør at jeg unngår å kaste mat, for det hater jeg. 


3 - 4 personer

ca 1 ss olje i en kjele

Tilsett;
2 fedd hvitløk, finhakket
3 sjalottløk, hakket
1/2 purre , i skiver
4 poteter, i terninger
2 gulrøtter, i terninger
Litt sellerirot, i terninger

La det bli mykt


Tilsett;
ca 7 dl vann
3 fiske buljongterninger

La det få et oppkok


Skru ned platen la den stå på svak varme i ca 5 min

Tilsett;
ca 1.5 dl matfløte
ca 400 gram torsk, i biter

Smak til med kvernet pepper



La gryta trekke på svak varme til fisken er ferdig og gryta er tyknet. Om den ikke tykner bruk maisennajevner.

Rett før jeg servering stekte jeg en pakke bacon


Jeg legger det ferdigstekte over på tørkerull, da blir baconet sprøtt. Jeg delte baconet opp i biter og hadde det oppå gryta før servering.



Serveres med brød, baguett, flatbrød eller lignende og litt kruspersille



Blir det rester igjen av gryta, tilsette litt mer vann og en buljongterning, da er det fiskesuppe til lunsj eller forrett dagen etter. Gryta kan også fryses ned.