Vi prøver å ha fisk et par ganger i uka, og da liker jeg å variere med rød og hvit fisk, kokt og stekt og i gryter. Denne lagde jeg da jeg hadde både purre, sellerirot og gulrøtter jeg burde få brukt opp. Jeg lager ofte gryter når jeg har grønnsaker begynner å bli vassende. Det gjør at jeg unngår å kaste mat, for det hater jeg.
3 - 4 personer
ca 1 ss olje i en kjeleTilsett;
2 fedd hvitløk, finhakket
3 sjalottløk, hakket
1/2 purre , i skiver
4 poteter, i terninger
2 gulrøtter, i terninger
Litt sellerirot, i terninger
La det bli mykt
Tilsett;
ca 7 dl vann
3 fiske buljongterninger
La det få et oppkok
Skru ned platen la den stå på svak varme i ca 5 min
Tilsett;
ca 1.5 dl matfløte
ca 400 gram torsk, i biter
Smak til med kvernet pepper
La gryta trekke på svak varme til fisken er ferdig og gryta er tyknet. Om den ikke tykner bruk maisennajevner.
Rett før jeg servering stekte jeg en pakke bacon
Jeg legger det ferdigstekte over på tørkerull, da blir baconet sprøtt. Jeg delte baconet opp i biter og hadde det oppå gryta før servering.
Serveres med brød, baguett, flatbrød eller lignende og litt kruspersille
Blir det rester igjen av gryta, tilsette litt mer vann og en buljongterning, da er det fiskesuppe til lunsj eller forrett dagen etter. Gryta kan også fryses ned.