Pai med kylling og litt grovere bunn

I den senere tiden, når jeg har lagd pizza og pannekaker, har jeg byttet ut noe av hvetemel med sammalt hvete. Jeg bruker ca 2/3 hvetemel og 1/3 sammalt hvete. Jeg syntes denne blandingen gjøre at det blir noe grovere. Jeg bestemte meg for å gjøre det samme med Pai, så her er en litt grover utgave pai og alt jeg har brukt i denne er rester. 



4 porsjoner

125 gram smør
130 gram hvetemel
70 gram sammalt hvete 
2 ss vann

Smuldre smør og hvetemel, tilsett kaldt vann til det er en jevn deig. Settes kaldt i 1/2 time


Trykk deigen ut i en smurt paiform og prikk i deigen med en gaffel. 
Den kunne vært tynnere enn denne her. 



Stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter, til den er gyllen. Denne måtte stå litt lenger da bunnen var litt for tykk. 

Fyll :

Her har jeg brukt ca 150 - 200 gr kyllingfilet i biter, 1 sjalottløk, 2 sjampinjong, litt brokkoli

Ha det over bunnen


Bland:
4 egg
2 1/2 dl melk
2 ss gressløk
1/2 ts pepper
Ha det over bunnen og fyllet


250 gram gulost has over til slutt


Stekes ved nederste rille ved 180 grader i ca 30 min til eggeblandingen er stivnet


Serveres med salat ved siden av