I den senere tiden, når jeg har lagd pizza og pannekaker, har jeg byttet ut noe av hvetemel med sammalt hvete. Jeg bruker ca 2/3 hvetemel og 1/3 sammalt hvete. Jeg syntes denne blandingen gjøre at det blir noe grovere. Jeg bestemte meg for å gjøre det samme med Pai, så her er en litt grover utgave pai og alt jeg har brukt i denne er rester.
4 porsjoner
4 porsjoner
125 gram smør
130 gram hvetemel
70 gram sammalt hvete
70 gram sammalt hvete
2 ss vann
Den kunne vært tynnere enn denne her.
Stek bunnen midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter, til den er gyllen. Denne måtte stå litt lenger da bunnen var litt for tykk.
Serveres med salat ved siden av
Fyll :
Her har jeg brukt ca 150 - 200 gr kyllingfilet i biter, 1 sjalottløk, 2 sjampinjong, litt brokkoli
Ha det over bunnen
Bland:
4 egg
2 1/2 dl melk
2 ss gressløk
1/2 ts pepper
Ha det over bunnen og fyllet
250 gram gulost has over til slutt
Stekes ved nederste rille ved 180 grader i ca 30 min til eggeblandingen er stivnet