Hjortebiffsnadder (Viltbiffsnadder)

Min Kjære går på jakt og er med i et jaktlag, det betyr at vi innimellom får noe viltkjøtt. Når jeg får viltkjøtt bruker jeg annen type krydder og tilbehør enn det jeg bruker til oksekjøtt. Da prøve jeg å få frem viltsmak på rettene jeg lager, og bruker det jeg syntes passer til. Denne hjortebiffsnadderen ble til underveis, men det smakte godt og tilbehøret passet bra til. Denne retten kan lages med annet type viltkjøtt. 

2 personer

ca 300 gram hjort eller viltkjøtt ( mørt kjøtt som brukes til biff)

Kjøttet stekes på høy varme, da brukte jeg jernstekepannen. Stek kjøttet i to omganger og tilsett 4 hakkede einebær i hver omgang. Vann ut pannen begge gangene og bruk kraften i sausen. Ha de ferdigstekte kjøttet over på asjett, for det skal ikke etterstekes.   

Ha smøre i stekepannen og tilsett; 
6 - 8 sjampinjonger i biter
3 - 4 sjalottløk, hakket

La det bli mykt

Ha kjøttet i sammen med løken og sjampinjongen.
Krydre med salt og pepper

Viltsaus;  (jeg koker opp vannet og buljong før jeg steker kjøttet)
2 1/2 dl kokende vann
1 kjøttbujongterning
La dette koke opp, sett platen på lav varme

Ha så i;
Kraften fra kjøttet
Brun maisennajevner
Kremfløte
6 einebær, hakket
Smak til med salt og pepper

Potetmos;
4 - 5 poteter per person, deles i terninger og kokes møre

Mos potetene og tilsett smør, melk, og smak til med salt, hvit pepper og muskatnøtt.

Jeg liker å dekke bord og gjøre det hyggelig når vi skal spise.

Server hjortebiffsnadder med potetmos, viltsaus og kokte grønnsaker

Til denne retten kan det brukes andre typer poteter og grønnsaker, og gjerne tyttebær