Fiskegryte med torsk (jukse bacalao)

Jeg har lagd fiskerett med torsk, hvitløk, løk, tomater og tomatpuré, men da hadde jeg kokte poteter ved siden av. Ønsket å lage en som kunne minne om bacalao og det gjør denne, men den kan ikke sammenlignes med originalen. Jeg spiste Bacalao flere ganger, og den har blitt lagd på forskjellige måter. Det smaker godt med bacalao, men jeg har aldri brukt klippfisk, og i denne gryta har jeg droppet rød paprika, rød chili  og oliven, som vanligvis brukes i bacalao. 

3 - 4 personer

Ha olje i gryte eller en stor stekepanne, ha så i ; 

3 løk, finhakket ( jeg bruker litt forskjellig løk )
2 - 3 hvitløksfedd, finhakket



La løk og hvitløk stå på svak varme til den blir myk

Ha så i; 
2 bokser med hakkede tomater
1/2 boks tomatpuré
Vann ut boksene med ca 3 dl kokende vann

Krydre med salt og pepper, jeg bruker også litt timian


La få et oppkok og la stå og trekke på middels varme


4 - 500 gram torskefilet, has i terninger, skiver, biter eller hele (gjør det du syntes passer best)

Ha fisken i gryta


Kok opp 4 - 6 poteter

Da de er ferdig kokt, del de i treninger, skiver, biter (som du vil ha de)
Ha potetene i gryta
Smak til med salt og pepper

La gryta stå å trekke på svak til middels varme til den tykner 

Serveres som den er eller med brød, focaaccia, baguetter ved siden av