Jeg har lagd fiskerett med torsk, hvitløk, løk, tomater og tomatpuré, men da hadde jeg kokte poteter ved siden av. Ønsket å lage en som kunne minne om bacalao og det gjør denne, men den kan ikke sammenlignes med originalen. Jeg spiste Bacalao flere ganger, og den har blitt lagd på forskjellige måter. Det smaker godt med bacalao, men jeg har aldri brukt klippfisk, og i denne gryta har jeg droppet rød paprika, rød chili og oliven, som vanligvis brukes i bacalao.
3 - 4 personer
Ha olje i gryte eller en stor stekepanne, ha så i ;
3 løk, finhakket ( jeg bruker litt forskjellig løk )
2 - 3 hvitløksfedd, finhakket
La løk og hvitløk stå på svak varme til den blir myk
Ha så i;
2 bokser med hakkede tomater
1/2 boks tomatpuré
Vann ut boksene med ca 3 dl kokende vann
Krydre med salt og pepper, jeg bruker også litt timian
4 - 500 gram torskefilet, has i terninger, skiver, biter eller hele (gjør det du syntes passer best)
Ha fisken i gryta
Kok opp 4 - 6 poteter
Da de er ferdig kokt, del de i treninger, skiver, biter (som du vil ha de)
Ha potetene i gryta
Smak til med salt og pepper
3 - 4 personer
Ha olje i gryte eller en stor stekepanne, ha så i ;
3 løk, finhakket ( jeg bruker litt forskjellig løk )
2 - 3 hvitløksfedd, finhakket
La løk og hvitløk stå på svak varme til den blir myk
Ha så i;
2 bokser med hakkede tomater
1/2 boks tomatpuré
Vann ut boksene med ca 3 dl kokende vann
Krydre med salt og pepper, jeg bruker også litt timian
La få et oppkok og la stå og trekke på middels varme
4 - 500 gram torskefilet, has i terninger, skiver, biter eller hele (gjør det du syntes passer best)
Ha fisken i gryta
Kok opp 4 - 6 poteter
Da de er ferdig kokt, del de i treninger, skiver, biter (som du vil ha de)
Ha potetene i gryta
Smak til med salt og pepper
La gryta stå å trekke på svak til middels varme til den tykner
Serveres som den er eller med brød, focaaccia, baguetter ved siden av