Jeg syntes det er kjekt å ha litt skav i fryseren, og sammen med løk, sjampinjong, gulrøtter og andre grønnsaker som passer til, er det en god og enkel middag. Jeg synes det er fint å bruke opp grønnsaker som er, eller nesten er, modne for kast i gryter. Denne lagde jeg for jeg hadde noe gulrøtter og sellerirot jeg ville bruke opp. Jeg har ikke prøvd denne typen elgskav tidligere, men jeg syntes det ble god smak.
Ha smør i jerngryte la det blir brunt og tilsett
300 gram elgskav, stekes på høy varme og røres rundt hele tiden til kjøttet har blitt jevnt stekt
Skru ned planten
Tilsett ca 5 dl vann og 2 - 3 kjøtt buljongterninger (ønsker du mye smak tilsett 3 terninger)
Jeg pleier å løse buljongterningene opp i litt kokende vann
Krydre med pepper og 5 - 6 einebær, hakket
10 smaksløk, hakket ( løk tilsvarende ca 2 vanlig løk)
Ha de i stekepanne på svak varme til løken blir gyllen
Ha løken over i jerngryta
5 - 6 aromasopp, i biter (kan bruke sjampinjong eller annen sopp, eller en liten boks hermetisk)
Stekes litt i pannen
Ha soppen i gryta
2 - 3 gulrøtter, i terninger
2 - 3 skiver selerirot, i treninger
Ha grønnsakene i gryten
Ha i kokende vann, til det dekker kjøtt og grønnsaker ( totalt har jeg brukt ca 7 dl vann)
La stå på svak varme ca 1/ 2 - 3/4 time
Tilsett ca 1/2 beger rømme
Ha i mørk maisennajevner om gryta ikke tykner
La gryta stå på svak varm til potetmos og grønnsaker er ferdig
Potetmos;
4 - 5 poteter per person, i biter
1 skive sellerirot, i biter
Ha i litt salt
Kokes poteter og sellerirot til de er møre
Moses med grønnsaksmoser
Ha i melk og smøre til passe konsistens
Smak potetmosen til med hvit pepper og muskatnøtt
Server gryta med potetmos, kokte grønnsaker og tyttebærsyltetøy