Gryte med elgskav, potetmos og grønnsaker

Jeg syntes det er kjekt å ha litt skav i fryseren, og sammen med løk, sjampinjong, gulrøtter og andre grønnsaker som passer til, er det en god og enkel middag. Jeg synes det er fint å bruke opp grønnsaker som er, eller nesten er, modne for kast i gryter. Denne lagde jeg for jeg hadde noe gulrøtter og sellerirot jeg ville bruke opp. Jeg har ikke prøvd denne typen elgskav tidligere, men jeg syntes det ble god smak. 


 2 - 3 personer

Ha smør i jerngryte la det blir brunt og tilsett
300 gram elgskav, stekes på høy varme og røres rundt hele tiden til kjøttet har blitt jevnt stekt
Skru ned planten

 Tilsett ca 5 dl vann og 2 - 3 kjøtt buljongterninger (ønsker du mye smak tilsett 3 terninger)

Jeg pleier å løse buljongterningene opp i litt kokende vann

Krydre med pepper og 5 - 6 einebær, hakket 

10 smaksløk, hakket ( løk tilsvarende ca 2 vanlig løk) 
Ha de i stekepanne på svak varme til løken blir gyllen 

Ha løken over i jerngryta 

5 - 6 aromasopp, i biter (kan bruke sjampinjong eller annen sopp, eller en liten boks hermetisk) 
Stekes litt i pannen 
Ha soppen i gryta 

2 - 3 gulrøtter, i terninger 
2 - 3 skiver selerirot, i treninger 

Ha grønnsakene i gryten 
Ha i kokende vann, til det dekker kjøtt og grønnsaker ( totalt har jeg brukt ca 7 dl vann)

La stå på svak varme ca 1/ 2 - 3/4 time 

Tilsett ca 1/2 beger rømme 


Ha i mørk maisennajevner om gryta ikke tykner 


La gryta stå på svak varm til potetmos og grønnsaker er ferdig

Potetmos;
4 - 5 poteter per person, i biter 
1 skive sellerirot, i biter 
Ha i litt salt 
Kokes poteter og sellerirot til de er møre 

Moses med grønnsaksmoser 

Ha i melk og smøre til passe konsistens 

Smak potetmosen til med hvit pepper og muskatnøtt 

Server gryta med potetmos, kokte grønnsaker og tyttebærsyltetøy