Om jeg har lagd fiskegryte før husker jeg det ikke. Jeg hadde lyst på fisk, men jeg viste ikke helt hva slags fisk jeg ville ha. Først tenkte jeg å lage fiskesuppe for det er godt, men så fant jeg ut at jeg ville prøve noe nytt. Denne fiskegryten ble litt på slump og jeg tok det jeg hadde i kjøleskap og fryser. Jeg tenker dette kan være en fin måte å bruke opp fiskerester og grønnsaker på dette også. Noen ganger har jeg to fileter igjen av en type fisk og to av en annen i fryseren, og da passer det å lage suppe eller gryte.
3 - 4 personer
ca 1 ss olje i en kjeleTilsett;
2 fedd hvitløk, finhakket
3 sjalottløk, hakket
2 vårløk, i skiver
3 poteter, i terninger
2 gulrøtter, i terninger
Litt sellerirot, i terninger
La det bli mykt
Tilsett;
ca 8 dl vann
3 fiske buljongterninger
La det få et oppkok
Skru ned platen la den stå på svak varme i ca 5 min
Tilsett;
ca 2 dl matfløte
Lys maisennajevning, ha i litt av gangen til den får den tykkelsen som er ønskelig
Tilsett;
ca 200 gram torsk, i biter
ca 200 gram laks, i biter
Hvit pepper, smak til
La det trekke på svak varme til fisken er ferdig og gryta er tyknet
Ha i reker mot slutten (kan droppes)
Serveres med brød, baguett, flatbrød eller lignende og litt kruspersille