Fiskegryte med torsk og laks

Om jeg har lagd fiskegryte før husker jeg det ikke. Jeg hadde lyst på fisk, men jeg viste ikke helt hva slags fisk jeg ville ha. Først tenkte jeg å lage fiskesuppe for det er godt, men så fant jeg ut at jeg ville prøve noe nytt. Denne fiskegryten ble litt på slump og jeg tok det jeg hadde i kjøleskap og fryser. Jeg tenker dette kan være en fin måte å bruke opp fiskerester og grønnsaker på dette også. Noen ganger har jeg to fileter igjen av en type fisk og to av en annen i fryseren, og da passer det å lage suppe eller gryte. 



3 - 4 personer

ca 1 ss olje i en kjele

Tilsett;
2 fedd hvitløk, finhakket
3 sjalottløk, hakket
2 vårløk, i skiver
3 poteter, i terninger
2 gulrøtter, i terninger
Litt sellerirot, i terninger

La det bli mykt



Tilsett;
ca 8 dl vann
3 fiske buljongterninger

La det få et oppkok

Skru ned platen la den stå på svak varme i ca 5 min


Tilsett; 
ca 2 dl matfløte
Lys maisennajevning, ha i litt av gangen til den får den tykkelsen som er ønskelig


Tilsett;
ca 200 gram torsk, i biter
ca 200 gram laks, i biter

Hvit pepper, smak til

La det trekke på svak varme til fisken er ferdig og gryta er tyknet


Ha i reker mot slutten (kan droppes)


Serveres med brød, baguett, flatbrød eller lignende og litt kruspersille


Blir det rester igjen av gryta, tilsette litt mer vann og en buljongterning, da er det fiskesuppe til lunsj eller forrett dagen etter. Gryta kan også fryses ned.