Ovns-grillet torskfilet med salater og saus

Jeg liker det meste av fisk, trukket i saus eller kraft, stekt eller grillet, men min Kjære er ikke så glad i fisk. Han er glad i grillet/ stekt ørret - og laksefilet, og da tenkte jeg at jeg prøver å grille Alaska pollock/ torsk i ovn. Han syntes det smakte og det er fint. Jeg liker å ha variasjon når jeg lager fisk, og det er alltid moro å prøve ut nytt tilbehør. 


2 personer 

ca 400 gram fisk, her brukte jeg 6 fileter som er en halv pakke Alaska pollock

Jeg foretrekker å tine filetene før jeg skal bruke de. Det blir en del væske så da tørker jeg de

Bruk en ildfast form og ha i ;
Smør
1/2 - 1 sjalottløk
litt purre
salt
hvitløk pepper ( her er det bare å bruke vanlig pepper, stironpepper eller det du har)

Legg fiskefiletene i formen, smør på litt smør på fiskefiletene og krydre med det samme krydderet

Grilles i ovnen, jeg bruker varmluft og grill, 225 grader i 15 - 20 min, følg med

Saus; 

Ha litt olje i en kjele og tilsett; 

1/2 sjalottløk
Litt purre
la det bli mykt
Tilsett; 
ca 2 1/2 dl kokende vann 
1 fiske buljongterning
La den stå på middels varme og trekke 

Skrur varmen ned og tilsett;
Litt matfløte
Lys maisennajevner
Pepperot

Smaker til med hvit pepper

Sever grillet torskefilet med kokte poteter, saus, grønnsaker og eller salat

Tilbehør her;
1 1/2 gulrot og 1/2 eple raspet, tilsatt litt sitronsaft ( den ble stående litt og da blir den ikke brun)
Salat; isbergsalat, rød løk og oljedressing (grunndressing)