Jeg syntes det smaker godt med fisk, all slags fisk, men min Kjære er mest glad i laks og ørret. Jeg lager det på forskjellige måter og med forskjellig tilbehør. Noen ganger planlegger jeg, da kjøper jeg inn det jeg trenger, andre ganger tar jeg det tilbehøret jeg har. Til grillet fisk passer både salat og grønnsaker. Jeg bruker rømme eller lager saus, det er bare å prøve seg frem.
2 personer
500 gram ørretfilet, en favoritt er Findus Vesterålsørret som er med skinn og uten ben
Bruk en ildfast form, og ha i;
Smør
Sitronsaft
Dill (denne gangen ble det tørket dill)
Sitronpepper
Legg fiskefileten med skinnsiden ned
Smør smør på fiskefileten
og ha over sitronsaft, dill og sitronpepper
Jeg hadde tinet filetene, og foretrekker det når jeg skal grille, men frosne kan også brukes. Da må de stå en del lenger i ovnen.
Jeg stekte fiskefiletene i ca 15 min ved 225 grader, og brukte varmluft og grill Mot slutten skrudde jeg av varmluft. Følg med så de ikke blir overstekt.
Saus;
Litt olje i en kjele
Ha i;
1 sjalottløk, finhakket
La løken bli bløt
Tilsett;
1 fiskebuljongterning
ca 2 1/2 dl vann
La det stå å trekke
Ha så i;
Litt pepperrot, jeg bruker den på tube
Matfløte
Hvit maisennajevner
Hvit pepper
Jeg serverte grillet ørretfilet med kokte poteter, saus, salat og litt salat med pisket kremfløte, eddik og sukker.
Jeg foretrekker å bruker ildfast form når jeg ønsker å grille fisken, pakker jeg fisken i folie blir den mer dampet eller kokt.