Fårikål med vri

Jeg liker godt fårikål, og da mener jeg den tradisjonelle med kjøtt, kål, kraft og hel pepper, men den liker ikke min Kjære. Han spiser hvis jeg lager fårikål, men han syntes det er fint å slippe. I år er det fem år siden jeg sist lagde fårikål, for jeg gidder ikke å lage bare til meg. For noen uker siden så jeg lenke til en oppskrift på fårikål, den tenkte jeg min Kjære kanskje ville like, og derfor prøvde jeg denne oppskriften. Jeg har gjort litt annerledes enn det som sto, men hvis du vil lese hvordan oppskriften er, med god forklaring og flotte bilder, kan du gå inn her ; Gladkokken, fårikål
Først hadde jeg litt smør i en stor kjele

Tilsatte; 
4 fedd hvitløk, finhakket 
5 sjalottløk, hakket 
Hadde løken i kjelen, på svak varme. Den skal myknes

Jeg kjøpte fårikålkjøtt av lam, og det var ca 2.2 kilo, 12 - 14 biter. 

Jeg tok en asjett med hvetemel, salt og pepper og blandet godt, hadde kjøttet i hvetemelet, sørg for å få melblandingen på alle sidene. 

Stekte kjøttet på alle sider i en blanding av smør og olje, på høy varme. Jeg brukte jernpannen, og tok 3 - 4 stykker kjøtt av gangen. Jeg skar ikke av noe, men beholdt både fett og ben, og noen av stykkene var ganske store.

De ferdigstekte la jeg tilbake på asjetten 
Da alt kjøttet var stekt, og hvitløk og løken var blitt bløt og litt gyllen i fargen hadde jeg kjøttet over i kjelen. Jeg hadde i ca 1,5 liter vann og ca 2 ts hel pepper

Bandt sammen noen kvister av timian og oregano og hadde i kjelen 
Først kokte jeg det opp, så satt jeg det på lav til middels varme i 1 time, mens det kokte delte jeg opp kål. Jeg brukte ca 1,5 kilo som jeg delte i båter.

Når kjøttet hadde trukket i 1 time, tok jeg alt over i en stor bolle, siden jeg ikke hadde en stor kjele til.
Tok kjelen vekk fra platen, og la lagvis kjøtt og kål i kjelen. Silte av kraften og hadde den over i kjelen, krydret med litt salt og hadde i mer grov pepper. Satte kjelen på platen og lot den få ett oppkok. Skrudde platen ned til lav varme,og lot den stå i 1.5 time, delvis under lokk. Hadde ikke lokket helt over kjelen, men en liten glippe.
Mot slutten tok jeg i lys maisennajevner for jeg syntes kraften var i tynneste laget, jeg smakte til med litt mer salt og pepper. 
Jeg serverte fårikål med vri med kokte poteter, og det beste av alt.....min Kjære sa;...dette var godt. Heretter blir det denne oppskriften jeg kommer til å bruke når jeg lager fårikål. 

Nok en gang lenker jeg til siden hvor jeg fant denne oppskriften,
Gladkokken 
Gladkokken, FB siden